Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna 2 2,0t 2003r Fault in fuel injection

sebolu1 13 Mar 2016 22:01 10275 13
    sebolu1
    Level 8  
    Witam. Mam problem z autem Renault Laguna 2 2,0t 2003r 163km. W aucie zapala mi siękomunikat fault in fuel injection i auto wchodzi w tryb awaryjny, można jechać do ok 90 km/h. Obroty max od 700-2500. Po odpięciu klemy minusowej i ponownym podpięciu auto odpala się bez żadnego komunikatu, na monitorze wyświetla się OK i auto chodzi jak burza do zgaszenia i ponownego zapalenia, przy kolejnym zapaleniu wyświetla się znowu ten sam komunikat. Wcześniej wyświetlało mi się fault in fuel injection i esp fault, wymieniłem przepustnice oraz pedał gazu i teraz zapala się fault in fuel injection. Po podpięciu pod komputer pokazuje tylko błąd przepustnicy. Po wykasowaniu błędów komputer nie pokazuje żadnych błędów i auto można odpalać gasić często i nie wyświetla się żaden komunikat. Dopiero po ok 1 dnia czasu wyświetla się ten komunikat. z góry dzięki za odpowiedź.
    sebolu1
    Level 8  
    Przepustnice zalozylem używaną
    sebolu1
    Level 8  
    Byla plastikowa a zalozylem metalowa
    kajkoszyk
    Level 10  
    sebolu1 wrote:
    Przepustnice zalozylem używaną
    Przyuczyłeś?
    sebolu1
    Level 8  
    Czemu czka mnie wizyta w aso ? Jeszcze wyczytałem ze trzeba dokonać adaptacji przepustnicy. Po adaptacji będzie wszystko ok ?
    przemek25l
    Level 29  
    A gdzie ją znajdziesz? Nie ma takiej opcji trzeba zrobić aktualizacje softu. Akurat 2.0 turbo idzie on line, do zwykłego 2.0 Występowały płyty.
    Temat przerabilem. Po tym zabiegu sterownik potem sam się będzie Dostosowywał. Sprawdź tylko czy numery się zgadzają z wytycznymi renault. Kiedyś się męczyłem z takim samochodem wszyscy w aso mówili że tylko adaptacja ale jej tam nie ma. Ale trafiłem na kumatego elektryka od razu wiedział co trzeba zrobić bo przerabiał ten temat koszt nie mały ale działa.
    sebolu1
    Level 8  
    Dzieki za odpowiedź. Jutro podjade do jakiegoś elektryka

Dodano po 20 [minuty]:

A skąd pan jest. Może mam blisko do tego elektryka. I jakie numery trzeba sprawdzić z wytycznymi?
    raf406
    Level 10  
    Zmien stacje paliw .Pewnie tankujesz na bp albo na shelu.Umnie ten komunikat pojawiał sie za kazdym razem jak tankowalem na bp.obojetnie w jakim miescie. zmieniłem stacje i po zatankowaniu nowego (inna stacja )paliwa po przejechaniu kilku kilometr ów komunikat gasł wraz z kontrolką silniczka .
    Gago84
    Level 6  
    Witam. Też mam ten problem. Zmieniłem z plastikowej na aluminiową . Jak się robi ten reprog. Czy ktoś pomoże. Bardzo proszę o pomoc