No to w takim razie wejdź na
https://kodi.tv/download/ i ściagnij Kodi dla Windows czy tam jaki masz system, w załączniku tej wiadomości masz wtyczkę którą zainstalujesz wg poniższej instrukcji. Dodam, że Telewizjada przez Kodi działa we Francji więc u Ciebie też ruszy. Ważne, podczas instalacji musisz mieć na komputerze dostęp do internetu.
Po ściągnięciu instalacji programu uruchamiasz go i:
System > Settings > Appearance > International > Language – zmień na polski, w tym samym niżej układ klawiatury zmień z English qwerty na polish qwerty
System > Ustawienia > Wideo > Napisy > zmień preferowany język na polski, zmień pobieraj napisy na polski (odznaczaj wszędzie English, inaczej będzie zawsze więcej języków), niżej jest Domyślny serwis napisów serialowych, wejdź w to i wciśnij pobierz więcej, wybierz OpenSubtitles.org, niżej masz Domyślny serwis napisów filmowych, tu już nie klikasz pobierz tylko od razu wybierasz zainstalowany OpenSubtitles.org.
W załączniku dodałem plik i musisz go skopiować bezpośrednio na dysk C lub D. Odpalasz program Kodi i dalej:
System > Ustawienia > Dodatki > Zainstaluj z pliku zip > Dysk C lub jaki tam masz > plugin.video.polishtv.live-0.23.3.zip
Nastąpi instalacja (na ekranie będzie widać w rogu górnym , a potem w dolnym potwierdzenie zakończenia), po niej wybierasz: Zainstaluj z repozytorium > prawdopodobnie
plugin.video.polishtv.xxx (ja robiłem z innego i dalej lecę aktualizacje, ale za dużo by pisać więc masz z innego repo> wtyczki wideo > Telewizja polska > w otwartym oknie klikasz zainstaluj, jak się skończy instalacja klikasz: Uruchom > Telewizja (lub inne niżej, co tam chcesz) > Telewizjada > i tu masz najlepiej działającą TV w Kodi
W serialach i filmach masz też Iplę iplex, tvn player, vod tv, Zalukaj (polska darmowa wypożyczalnia filmów) i wiele innych, w kulturze i rozrywce masz wiadomo co, kabarety itp.
Teraz zainstalujemy wtyczkę z anglojęzyczną darmową wypożyczalnią filmów (te są z napisami):
System > Menedżer plików > Dodaj źródło > usuń <Brak> i wpisz:
http://fusion.tvaddons.ag niżej wpisz Fusion i klikasz OK
Potem
System > Ustawienia > Dodatki > Zainstaluj z pliku zip > Fusion > xbmc-repos > English i tu znajdź: repository.lambda-1.1.0.zip i po instalacji klikasz wyżej: Zainstaluj z repozytorium > lambda add-ons repository > Wtyczki wideo > Genezis > i w oknie klikasz Zainstaluj, a potem: Uruchom > Movies > i tu wybierasz, ja najczęściej Year i tu masz filmy wg roczników produkcji.
W/w instrukcję pisałem już jakiś czas temu, ale powinna być w miarę aktualna, jak sobie nie poradzisz to na YT wpisz "techmaniac hd kodi" i oglądaj od 1 odcinka, tyle, ze to też już w części nieaktualne bo część repo przestała działać. Trzeba śledzić na bieżąco "świat Kodi".