Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda octavia 1 Gaśnie podczas jazdy na zimnym silniku na ciepłym na luznie

dawidek33 15 Mar 2016 12:05 2313 2
  • #1
    dawidek33
    Level 11  
    Witam jestem właścicielem skody octavi 1,9 tdi 130 koni 6 biegów na wtryskach. Mój problem jest taki że auto gaśnie podczas jazdy na luzie na zimnym silniku na ciepłym. Wymieniłem czujnik położenia wału i przekaźnik od pompy paliwa wszystko na nowe. Problem się zaczął gdy przejechałem przez garb z i przód auta mi się mocno odbił i usłyszałem uderzenie wtedy zgasła po raz pierwszy.

    1.Jak zgaśnie jest problem z odpaleniem nie chce zapalić tak jak by przekaźnik od pompy paliwa nie załączał a jest nowy.
    2. Auto odpali ale po sekundzie zgaśnie.
    3. Przepchnę auto lub odczekam auto odpali i będzie jeździło jak mu się ubzdura.
    4 Komputer pokazuje błędy od wtrysków pompy paliwa czujnika doładowania. czujnika podciśnienia i wiele różnych rzeczy.
    5. Czasem auto przejedzie 1000 km a czasem 1 km
    najlepsze jest to że mechanik ani ja nie wiem o co chodzi
    Auto zachowuje się tak jak by traciło główne zasilanie
    Prosił bym o doradzenie czy może już ktoś miał takie objawy ? Dodam że olej i filtr paliwa olejeu powietrza wymieniane są co 10 tys km na bieżąco
  • #2
    Kołas
    Level 12  
    Sprawdź przekaźnik 109, 458
  • #3
    dawidek33
    Level 11  
    Przekaźnik 109 został wymieniony na nowy czujnik wału też jest nowy. a ten 458 sprawdzę