Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Powerbank - problem z elektroniką.

TheTime 15 Mar 2016 14:25 981 2
    TheTime
    Level 9  
    Witam drogich Elektrodowiczów :)

Trochę wstępu bym mógł przejść do problemu. Otóż kupiłem jakiś czas temu etui powerbank do mojego Samsunga galaxy S3: Powerbank - problem z elektroniką.
    ...no ale okazało się straszną klapą i ładował baterię od 15% maksymalnie do 50%. Wpadłem na pomysł, by wyjąć elektronikę kupić ogniwa z baterii laptopowej (używane z allegro), podłączyć wszystko i do ładnej obudowy. Wszystko działało świetnie, ale chciałem jeszcze przełącznik przylutować inny, gdyż ten co był za żadne skarby nie dało się ustawić tak bym mógł włączać, więc rozlutowałem i przylutowałem inny, taki z resetu komputerowego, tylko taki miałem w domu. No i nie działa teraz, elektronika nie reaguje, nie wiem czy przełącznik jest nieodpowiedni, czy może ja źle go przylutowałem Wstawię zdjęcia elektroniki bym mógł bardziej przybliżyć Was do mojego problemu. W czterech miejscach był przylutowany stary przełącznik, aczkolwiek wydaje mi się, że te dwa z przodku to jedynie mocowanie.
    Jestem słabo ogarnięty w takim temacie, więc zwracam sie o pomoc do Was.
    Co robię źle? Czy może uszkodziłem ten układ?
    @rti
    Level 21  
    Po opisie wnioskuję że był tam najzwyklejszy przełącznik przesówny. W takim przypadku odszukaj 2 pady na druku w miejscu gdzie był wlutowany do którego idą scieżki bo to wlaśnie są miejsca gdzie masz wlutować nowy przełącznik. Pozostałe 2 pady to najprawdopodobniej miejsca na mocowanie bo na 2 by się wyrwał. Jeżeli poprzednio miałeś przełącznik przesówny który zwierał lub rozwierał obwód (tak założyłem po Twoim opisie) to nie możesz dać przełącznika od resetu komputerowego bo on zwiera/rozwiera tylko na chwilę gdy go przytrzymasz. najlepiej zewrzyj te dwa pady i zobacz jaka będzie reakcja. Skoro prędzej dzialało to przecież od wylutowania przełącznika nie mogło przestać. Coś źle podlutowałeś:)
    TheTime
    Level 9  
    Dziękuje za szybką odpowiedź.
    Właśnie przełącznik nie był przesuwany tylko wciskany, kurcze nie pomyślałem by o tym napisać. Dlatego użyłem taki z resetu bo wydawał mi się taki sam. Próbowałem zewrzeć styki ze sobą i to też nic nie pomagało ;/