Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Megane 1.6 16V PHASE 2 2000r Pompa Wspomagania?

Auczii 17 Mar 2016 17:53 1428 0
  • #1 17 Mar 2016 17:53
    Auczii
    Poziom 1  

    Witam wszystkich.

    Mam problem a dokładnie dwa ze swoją meganką , jeżeli napisałem w złym dziale to przepraszam (o ile są działy) ale wracając do tematu:

    1. Któregoś pięknego dnia gdy odpaliłem Renie to usłyszałem tak jakby "buczenie" chodź bardziej bym powiedział "wycie" z prawej strony silnika , plus cykanie - wszystko wydobywa się tak jak by od pompy wspomagania i paska który tam ją,alternator jak i całą resztę napędza , mechanik twierdzi że pompa do wymiany , ja się nie znam wiec się nie kłóciłem ale czytając na forach o tej przypadłości to większość osób która miała problem z pompą wspomagania odczuwa buczenie przy pełnych skrętach kołami - do oporu , bądź przy ogólnie skrętach , u mnie występuje od razu wraz z włączeniem silnika , a podczas jazdy im większe obroty to "wyje" wraz z silnikiem czyli głośniej, nadmienię że pasek był wymieniany - bez rezultatów , a co do samej pompy to płynu w zbiorniczku mam pomiędzy minimum a maksimum wiec raczej ok, wycieków żadnych nie zanotowałem a wspomaganie działa perfekcyjnie. Czy ktoś może miał podobnie i zna objaw? bo wymienić pompę mogę jednak że jak mechanik stwierdził że po wymianie paska powinno ustąpić to cyk cyk cyk cyk to nie ustąpiło wiec jak wymienię pompę a okaże się że jest tak samo to bez sensu.


    Drugi problem to raczej do elektryków chyba a może i nie elektryk wie o co chodzi mianowicie chodzi mi o światła przeciwmgielne , padło mi jedno i chciałem wymienić żarówkę , bo myślałem że to to jednak że po wymianie ona dalej nie świeciła to stwierdziłem że podjadę z tym z czasem do mechanika ale zaczęły się dziać rzeczy dziwne mianowicie gdy wepnę bezpiecznik od halogenów i zamknę samochód to zaczyna wyć alarm , działanie ? wyjmuje go i powinny nie działać , kontrolki na desce nie pokazuje niby ok ale... jak przełączę na przeciwmgielne oczywiście jak mówię kontrolki nie pokazuje i dam kierunkowskaz to zaczyna migać razem z tym jednym światłem działającym oraz kontrolką i o co tu chodzi....

    Prosiłbym o odpowiedź bądź nasunąć jakąś myśl o co chodzi w tych dwóch problemach.

    Z góry dziękuje. :)

    0 0