Dzień dobry
Chce kupić kserokopiarkę tak jak w temacie:
- laserowa
- monochromatyczna
- format A3 (i mniejsze) [druk i skaner]
- dupleks (drukowanie dwustronne, koniecznie!)
- skaner dobrej jakości (zależy mi na tym!, czy tu chodzi tylko o rozdzielczość DPI?), ostatecznie może być czarno-biały ale dobrej jakości.
- niskie koszty eksploatacji (tanie zamienniki: toner, proszek)
- [opcjonalnie, tzn. ta opcja jest mile widziana ale nie kategoryczna] możliwość połączenia się bezprzewodowo z czytnikiem ebook i drukowanie bez udziału komputera (nie wiem za bardzo na co patrzeć aby było to możliwe)
Obciążenie: załóżmy 100 stron w tygodniu (choć to takie bardzo niedokładne szacunki, bo przez długi czas mogę w ogóle nie drukować, a potem nagle muszę wydrukować w jeden dzień 1000 stron).
Na co zwrócić uwagę? Jaką firmę polecacie?
Czy warto wydawać pieniądze na nowy sprzęt czy używany odnowiony?
Chce kupić kserokopiarkę tak jak w temacie:
- laserowa
- monochromatyczna
- format A3 (i mniejsze) [druk i skaner]
- dupleks (drukowanie dwustronne, koniecznie!)
- skaner dobrej jakości (zależy mi na tym!, czy tu chodzi tylko o rozdzielczość DPI?), ostatecznie może być czarno-biały ale dobrej jakości.
- niskie koszty eksploatacji (tanie zamienniki: toner, proszek)
- [opcjonalnie, tzn. ta opcja jest mile widziana ale nie kategoryczna] możliwość połączenia się bezprzewodowo z czytnikiem ebook i drukowanie bez udziału komputera (nie wiem za bardzo na co patrzeć aby było to możliwe)
Obciążenie: załóżmy 100 stron w tygodniu (choć to takie bardzo niedokładne szacunki, bo przez długi czas mogę w ogóle nie drukować, a potem nagle muszę wydrukować w jeden dzień 1000 stron).
Na co zwrócić uwagę? Jaką firmę polecacie?
Czy warto wydawać pieniądze na nowy sprzęt czy używany odnowiony?