Witam, w związku z tym , że wymieniłem w samochodzie komplet foteli przednich na podgrzewane ( pod fotelami znajdują się dwa przekaźniki - jeden dwustanowy , drugi trzystanowy) dochodząca do nich wtyczka posiada 4 piny.
oraz posiadam oryginalne przyciski - wtyczka 6 pinowa.
dziekuję za wszelką pomoc. pozdrawiam.
Dodałem schemat instalacji pod fotele, oraz zmierzyłem ktore piny sie mostkują w poszczególnych pozycjach przełącznika.
zastanawiam się nad następującym rozwiązaniem.
+12V Akumulaora podłączyć pod przewód czerwony w kostce 4 pinowej
mase do czarnego w kostce 4 pinowej
12v po stacyjce pod przycisk Pin1
3 pin przełącznika pod albo zielono/czerwony lub niebiesko/żółty (w zależności od tego który kolor to LO lub HI Maty)
6 pin przełącznika pod albo zielono/czerwony lub niebiesko/żółty
podejrzewam, że pozostałe 3 piny w przełączniku to masa oraz 12v po włączeniu oświetlenia.a pozostały to może jeszcze jedna masa potrzeban do sygnalizacji ON OFF ?
Problemem jest dla mnie jeszcze jak się dowiedzieć który pin to HI a który LO idący od maty, ale to chyba mogę sprawdzić testując.
chyba , że ktoś dysponuje schematem. w programie Data Tollerance nie ma mojego samochodu ;(

oraz posiadam oryginalne przyciski - wtyczka 6 pinowa.
dziekuję za wszelką pomoc. pozdrawiam.
Dodałem schemat instalacji pod fotele, oraz zmierzyłem ktore piny sie mostkują w poszczególnych pozycjach przełącznika.
zastanawiam się nad następującym rozwiązaniem.
+12V Akumulaora podłączyć pod przewód czerwony w kostce 4 pinowej
mase do czarnego w kostce 4 pinowej
12v po stacyjce pod przycisk Pin1
3 pin przełącznika pod albo zielono/czerwony lub niebiesko/żółty (w zależności od tego który kolor to LO lub HI Maty)
6 pin przełącznika pod albo zielono/czerwony lub niebiesko/żółty
podejrzewam, że pozostałe 3 piny w przełączniku to masa oraz 12v po włączeniu oświetlenia.a pozostały to może jeszcze jedna masa potrzeban do sygnalizacji ON OFF ?
Problemem jest dla mnie jeszcze jak się dowiedzieć który pin to HI a który LO idący od maty, ale to chyba mogę sprawdzić testując.
chyba , że ktoś dysponuje schematem. w programie Data Tollerance nie ma mojego samochodu ;(