Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Liebherr KGT4031-25A - Nie działa zamrażalnik

mich125 18 Mar 2016 19:57 516 4
  • #1 18 Mar 2016 19:57
    mich125
    Poziom 10  

    Witam,

    Lodówka ma już swoje lata (z końca 2001r), jest 2 agregatowa, termostat mechaniczny.

    Parę dni temu przestał działać zamrażalnik, chłodziarka działa normalnie. Dzisiaj całą lodówkę opróżniłem, rozmroziłem i wymyłem, ale zamrażalnik dalej nie działa, cały czas pali się czerwona lampka oznaczająca zbyt wysoką temperaturę.

    Już raz w 2005r miała wymieniany termostat, tylko objawy były wtedy odwrotne, zamrażalnik działał, a chłodziarka nie działała.

    Czy takie objawy to znów termostat? Jak to w miarę prosto zdiagnozować?

    0 4
  • #2 18 Mar 2016 20:46
    zdzisiek2505
    Poziom 10  

    Jeżeli 2 agregatowa to musi mieć 2 termostaty, za mało danych,czy obie sprężarki
    pracują itp.

    0
  • #3 19 Mar 2016 08:30
    mich125
    Poziom 10  

    Wygląda na to, że obie sprężarki pracują, są ciepłe, więc to chyba wyklucza termostat?

    0
  • #4 19 Mar 2016 19:02
    zdzisiek2505
    Poziom 10  

    Wygląda na to że układ mroźniczy się rozszczelnił i zwiał czynnik,jeżeli
    sprężarka na pewno chodzi a to już poważny problem , najważniejsze będzie
    znaleźć miejsce wycieku czynnika chłodniczego.

    0
  • #5 22 Mar 2016 10:49
    mich125
    Poziom 10  

    Skończyło się na tym że zadzwoniłem po fachowca, napełnienie i zaworek 300zł.

    0