Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Unitra Zodiak charczy jeden kanał.

MUMINEK2 23 Jun 2005 12:37 2904 8
    MUMINEK2
    Level 2  
    cze ... moze to nieten wzmacniacz ale moze bedziesz wiedzial ...
    posiadam wzmacniacz UNITRA ZODIAK ... wszystko bylo OK do czasu ...
    raz wlaczam wzmacniacz chce sluchac i jeden z glosnikow zaczol harczec i wogule widac ze cos nie tak ... sprawdzalem czy przypadkiem to nie wina kolumny ...ale nie poniewaqz gdy zamienilem glosniki wejsciami zaczol harczec ten drugi ... poratuj mistrzu !!
    Tremolo
    Level 43  
    Post wydzieliłem z innego postu przestarzałego postu (żeby było wiecej porządku). Za mało szczegółów podajesz. Tam chyba siedzą hybrydy w końcówce? Popraw luty w środku. Zobacz jak się trzymią elektrolity...

Za 20-30 złoty kupisz dobrego przestrojonego amatora nie wiem czy się opłaca grzebać w tym zodiaku.
    maryann
    Level 37  
    No cóż, poszła końcówka na jednym kanale. Najczęściej tam padały (psuły się )... bezpieczniki. Sprawdź, co się da na płycie gł.
    Robert Paluta
    Level 12  
    witam.
    Zodiak DSS 401/402 nie miały hybryd (bdp , 2n, kd) faktycznie często padały bezpieczniki aczkolwiek równie często elektrolity we wzmacniczu napięciowym tj.przedwzmacniaczu w pobliżu potencjometrów.
    grzejab
    Level 23  
    Tam są w końcówce BD 285/286 one też padają najlepiej wymienić od razu na 2N6488 2N6491
    zodiak318
    Level 34  
    Warto "pogrzebać" bo taki Amator nie dostaje nawet do pięt Zodiakowi jeśli chodzi o jakość dźwięku. Zodiak ma przepiękny bas a i sopranom nic nie brakuje.

P.S
    Dlaczego na górze postu godzina w opisie ( 24 Cze 2005 09:04 ) ma się nijak do rzeczywistości? - Prawie o godzinę zawyża, przeież żyjemy w Polsce (przynajmniej większość z nas).
    poqraka
    Level 17  
    Hej, bez urazy "zodiak318", ale wzmacniacz Zodiak ma zbyt silne uwypuklenie wysokich i niskich, więc dźwięk jest czasami nienaturalny, co do wymiany końcówki na 2N, to racja pod warunkiem ponownego wyregulowania peerek,
    pozdro
    MUMINEK2
    Level 2  
    Rozebrałem tego zodiaka ... ale chyba jestem za cienki żby mudz go zrobić... nie wiem jak sie za to zabrać... Widze ze tutaj som ludzie którzy
    maj większe pojecie o tym sprzęcie niż ja ... Teras postanowiłem zmienić
    wzmacniacz ... mam na oku RADMORA 5102 TE co możecie powiedzieć o tym wzmacniaczu +/- ... jest warty 100 zł ??
    zdanek15
    Level 26  
    Jeżeli nie masz kłopotów z powierzchnią mieszkaniową , czyli po prostu masz gdie radmora postawić to bardzo polecam ten sprzęt . Zodiak i amator razem wzięte do pięt nie dorastają radmorowi jakością dzwięku , ale radmor był robiony w kilku wersjach i najbardziej polecam pierwszą , taką z pięcioma wskaznikami . Najlepiej jakby udało ci sie kupić to radio już przestrojone bo przestrajanie tej głowicy jest dośc kłopotliwe.Konkludując myśle że jak utargujesz do 80 zł za ten sprzęt to będziesz z niego zadowolony . Pozdrawiam