Dzień dobry. Mam pytanie do osób które mają większe doświadczenie związane z hamulcami. Potrzebuje kupić tarcze hamulcowe i klocki. Po przeczytaniu różnych opinii na forach mam mętlik w głowie. Chciałbym kupić jakiś zestaw do 300zł gdyż od zawsze jeżdżę na tańszych zestawach. Teraz mam założone tarcze Protechnic i klocki breck. Jednak gdy tarcza się zagrzeje zaczyna bić.
Czytam i nie wiem co kupić. Polecane tarcze to głównie Ate, Trw, Zimmermann, Textar. Klocki to polecane Ate, Ferodo, Textar, Trw
Problem w tym że niekiedy klocki się gryzą z tarczami. Np nie jest polecane połączenie tarcz i klocków trw. Znajomy także miał z tym połączeniem problem gdyż strasznie piszczały.
Najwięcej pozytywów ma połączenie tarcz i klocków Ate.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie i możecie coś polecić? Chodzi o pełne tarcze.
Czytam i nie wiem co kupić. Polecane tarcze to głównie Ate, Trw, Zimmermann, Textar. Klocki to polecane Ate, Ferodo, Textar, Trw
Problem w tym że niekiedy klocki się gryzą z tarczami. Np nie jest polecane połączenie tarcz i klocków trw. Znajomy także miał z tym połączeniem problem gdyż strasznie piszczały.
Najwięcej pozytywów ma połączenie tarcz i klocków Ate.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie i możecie coś polecić? Chodzi o pełne tarcze.