Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ursus c360 - Ursus c360 problem po wymianie pompy wtryskowej

Amper1224 22 Mar 2016 21:45 6927 7
  • #1
    Amper1224
    Level 8  
    Witam wszystkich ostatnio założyłem nowe końcówki wtrysków sprawdzone i ustawione na zegarze. Głowice po pełnej regeneracji . Pompa po regeneracji sprawdziłem również na pąpie kolegi a problem mam taki że bez różnicy jak ustawie zapłon Ursus na zimnym silniku zapala po chwili a jak zapali to po chwili wchodzi na obroty. A jak go zgasze nawet po minucie to odpala już normalnie co może być przyczyną? Mi do głowy przychodzi tylko jeszcze kompresja silnika ale niewiem. Może ktoś z was pomoże?
  • #2
    User removed account
    User removed account  
  • #3
    Amper1224
    Level 8  
    Pompa wtryskowa , ciśnienie trzyma wystarczy tylko pąpką zasilającą ruszyć i jest ten charakterystyczny dźwięk.
    Paliwo też jest dostarczane bo zdejmę wężyk i leci. Może być jeszcze inna przyczyna ciężkiego palenia na zimnym silniku?
  • #4
    vcc
    Level 35  
    Albo rozrząd albo przy regeneracji założono sprzęgiełko od zetora, wtedy ma inny kąt wtrysku
  • #5
    Amper1224
    Level 8  
    Na dwóch innych pąpach to samo. A przed remontem palił normalnie . Rozrząd mógł się przestawić?
  • #7
    zbigniew125
    Level 23  
    Sprawdź ustawienie zapłonu [ początek wtrysku ] , mógł dostać luzu na którymś z kół .
  • #8
    Amper1224
    Level 8  
    Sprawdziłem sprzengiełko zębatki są okej