Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

BOSE - Subwoofer z Mazdy 6 aktywny jak podlaczyc pod kabel RCA

infi 25 Mar 2016 00:18 33534 9
    infi
    Level 11  
    Prosilbym o pomoc w prawidolowym i najlepszym podlaczeniu Subwoofera aktywnego z mazdy 6 (subwoofer mieszczacy sie w kole zapasowym)
    model GJ5A 66960

Ze stacji 2Din pioneera jaka mam u siebie wychodzi 2kanalowy RCA HI na subwoofer i chcialbym to podlaczyc do tego aktywnego subwoofera, tylko problem jest taki ze w brak w nim wejscia na RCA a jedynie jest podlaczenie kablowe L P masa, zasilanie.

O ile sa konwertery z polaczenia kablowego Hi-LO na RCA to tak nigdzie nie moge znalezc konwertera ktory przerobilby mi to RCA z radia na polaczenie kablowe do subwoofera>

moze najlepiej byloby dorobic do suba gniazda rca (tylko jak je zalutowac)
    piotrek22101
    Level 39  
    Z opisu wynika że w subie masz 4 przewody
    ,z tego co wiem to te były zasilane ze wzmacniacza a 6-o przewodowe z RCA.
    Zmiana była od któregoś rocznika.
    jeżeli jest przewńd L ,R tylko to masa jych przewodów może być wspólna z masą zasilania,trzeba by to sprawdzić.
    Upewnij się że plus i minus są zasilaniem wzmacniacza a tym samym
    czy jest on w obudowie.
    infi
    Level 11  
    tak wzmacniacz jest jest w subie bo to jest model aktywny z wbudowanym wzmakiem.
    przewodow jest 5.
    wyglada to tak. (rozpiska z innego forum)
    BOSE - Subwoofer z Mazdy 6 aktywny jak podlaczyc pod kabel RCA BOSE - Subwoofer z Mazdy 6 aktywny jak podlaczyc pod kabel RCA
    piotrek22101
    Level 39  
    Jeśli jest wejście na wzmak to sygnał z RCA potrzebny. Głośnikowy za mocny.
    infi
    Level 11  
    tzn:) ? no ja sygnal dzwiekowy na suba wysylam kablem RCA z radia i ten kable chce podlaczyc jakos do tego suba bose z mazdy.
    o czym mowisz ze glosnikowy za mocny?
    piotrek22101
    Level 39  
    Jak z rca chcesz dać to ok. Niektórzy prosto z głośników dają a potem zdziwienie że źle gra.
    plusy z L/P do plusów rca a minusy rca
    do któregoś z pozostałych. Trzeba schemat znależć.
    infi
    Level 11  
    a co znaczy do ktorego z pozostalych:)?
    piotrek22101
    Level 39  
    Szukam opisu. Tylko z tego co pamiętam to w mazdach jakoś inaczej idzie sygnał podobny do rca ale czymś się różni. Kolega z aso mazdy wyjechał na urlop,będzie po świętach to mi podeśle schematy. Narazie w necie szukam.
    infi
    Level 11  
    tak jak na pw wrzuce tez tu, bo glownie chodzi o kwestie dorobienia gniazd RCA w tym subie nie wiem czy moze byc to tak zrobione

PISOWNIA!!!

3.1.13. Dbaj o poprawność językową, zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości, które trudno jest przeczytać i zrozumieć co druga strona miała tak naprawdę na myśli.
  • Helpful post
    piotrek22101
    Level 39  
    Na jednym też będzie grało. Najlepiej jak z radia są dwa bo wtedy bierze z obu kanałów basy,sumuje i daje na jeden.