Hej koala 106 poszedłem za twoją sugestią i sprawdziłem co się grzeje. Po ok. godz. po podłączeniu do PC ewidentnie ten element się grzeje: Pozostałe układy są zimne. Sugerujesz żeby dołożyć mu jakąś blaszkę na pastę przewodzącą? Ten układ ma dodatkowo szczelną blaszaną osłonkę. Może jej też należałoby nie zakładać?
Mam mały problem. Wgrałem wszystko na kartę tak jak opisane płyta dokładnie ten sam nr jak przy opisanym firmware. Niestety po restarcie nie zaczyna wgrywania oprogramowanie tylko staje na oknie startu. Nie reaguje na przycisk włączania.
SanDisk 4GB micro SD HC
Jedną nawigacje udało mi się postawić dokładnie z tej samej karty był to VORDON 5 zobaczył firmware na karcie i bez problemu zainstalował wszystko nawigacja ożyła. A sugerujesz użycie jakiejś innej (konkretnej)karty.
Dodano po 55 [minuty]:
Własnie skończyłem próby z 1 gb kartą o tych samych parametrach co ta wyżej. Niestety nadal to samo po naciśnięciu resetu wstaje zawsze od razu do okna startowego. Na przycisk wyłączania w ogóle nie reaguje. Po podłączeniu do Komputera tylko się ładuje brak reakcji z obu stron. Pruba z odlutowaniem zasilania na 24 h także nic nie wniosła.
Karta 1GB format FAT 16 - bez nazwy dysku.
Potem kopiujesz ROM - pierwszy plik UPD, potem resztę.
Jak nie widzi karty, to pozostaje flash przez testpointy.
Wszystko zrobione zgodnie z opisem. Karta 1 gb sformatowana na fat16 bez etykiety dane skopiowane najpierw upd potem reszta. Niestety bez rezultatu start i zatrzymanie na oknie startowym GoClaver.
Czy możesz rozszerzyć temat TestPiontów. Odesłać do jakiegoś tematu który to porusza. Czy są potrzebne do tego dodatkowe narzędzia sprzęt. Jak to w ogóle ogryźć.
Mój post dotyczy nawigacji za 300zł - Mio Spirit 7500. Również miałem problem z urządzeniem, dotyczący unieruchomienia urządzenia na ekranie startowym. Program na komputerze, ani różne sposoby wgrywania na kartę pamięci fixów nie pomagały. Z oryginalnej płyty ręcznie wypakowałem pliki oprogramowania nawigacji, skopiowałem na pamieć wewnętrzną (komputer usb widział, program jedynie nie łączył zarówno na win 7 i 10) i wtedy pojawił się tylko ekran kalibracji dotyku. Od tego momentu urządzenie było widziane przez program na komputerze i można było pobrać pełne oprogramowanie nawigacji przez program. W załączniku umieszczam pliki do wypakowania w zależności od wersji.[/code]
Witam ,
Poszukuję firmware do nawigacji w lusterku wstecznym. Problemem jest GPS. Po włączeniu wyskakuje komunikat: "GpsCom: Createfile COM failed". Oczywiście GPS nie wyszukuje żadnych satelitów. Po rozebraniu lusterka znalazłem trochę informacji na jego temat: M3618-v1.3 DDR256+FLASH8GB ( BT + FM + AVIN)
Mam też informacje o systemie:
ROM: 84.PM.E.NE-5.020140123
Firmware: VN.2.0.14.01.16
Może ktoś pomoże bo szukałem i znalazłem paręnaście softów ale za każdym razem wyskakuje jakiś błąd BAD BLOCK NUMBER x. URZADZENIE VORDON 5 oznaczenie z płyty M3618 v3.1A 2014-11-19.
Pozniej bedzie tez dzialac pod ladowarka jak nie przylutuje baterii?
Dodano po 33 [minuty]: Po odlutowaniu baterii w ogole nie włacza sie ekran . Nic sie nie pokazuje . świeci sie tylko lampka od ładowania. Przypuszczam ze cos z gniazdem usb?
plik o nazwie logo.bmp na karcie SD <=2GB o rozdzielczości 800x480 i 16 bit kolor
czy ruszy zależy od wersji softu
Nie rusza.
Eksperymentuje sobie obecnie z bliźniaczym do mojego goclevera "no name" sprzętem. Żadna metoda z wrzucaniem plików logo, pustym 912C.img itd nie działa- navi plików nie widzi.
Info o sprzęcie:
plyta: YG-912S-ABFJ-4G
SysInfo:V.912S.711100.130910.4G
Znalazłem rom (w załączniku), którym zaprogramowałem navi. Zmienił mi logo z obrazka z azjatką na napis "MEDIATEK". Przy programowaniu wyrzuca komunikat :"logo.nb0 found"
I w tym pliku jest logo. Podejrzewam że zapisując moje custom logo w takim pliku, byłbym w stanie je zaprogramować.
Pytanie tylko: jak z *.bmp 800x480 zrobić plik logo.nb0? Zmiana nazwy i rozdzielczości nie działa. (navi odpala bez loga albo pokazuje ostatni odpalony obrazek).
Witam, mam problem z naprawą Vordona 4,3 cala który wisiał na logo.
Oznaczenia na płycie: M2618-V2.2DDR128+FLASH4GB+FM
Znalazłem i wgrywałem pliki o nazwach:
m2618-v2.2-128g-flash-4g-fm---480x272.rar
m2618-v2.2-128g-flash-4g-fm---800x480.rar
m2618-v2.2-128g-flash-4g-fm---480x272 dziala.zip
W środku każdego archiwum jest folder o nazwie zaczynającej się od "84HM-X"
Po pierwszym wgraniu wyświetlacz nic już nie wyświetla po włączeniu (jest biały) ale po wgraniu firmware w wersji 480x272 nawigacja wydaje normalne odgłosy dotykania ekranu (kliknięcia), dźwięk słabej baterii i inne dźwięki charakterystyczne dla WinCE. Komputer ją wykrywa i widać pliki na SD. Podejrzewam że firmware było pod tą płytę ale z innym wyświetlaczem. Wyświetlacz w tym Vordonie ma oznaczenia:
WD043GT-01-X
DW430A_FPC (na taśmie)
Panowie bardzo proszę o pomoc, niestety zablokowałem sobie nawigację, jak to zawsze bywa po przez zabawę. I tu się doskonale sprawdza: nie wiesz co to za plik nie kasuj .
Nawigacja wisi na logo startowym, słychać tylko dźwięk z dotykowego wyświetlacza. Dokładny model to MMPL140207581
Firma która była dystrybutorek GPS Konsorcjum się rozpadła.
Poproszę was o podesłanie softu do nawigacji Rider Gps MM, poniżej informacja o tym sprzęcie:
link
http://smart-gps.pl/?page_id=124
Specyfikacja techniczna urządzenia:
Procesor MStar processor 800MHz
Pamięć RAM 128 MB DDR3
Pamięć ROM 4 GB FlashROM
Slot kart microSD (SDHC) do 16 GB
Wyświetlacz 5″ TFT dotykowy, format 16:9
Rozdzielczość 480 x 272
Antena GPS aktywna, wbudowana
System operacyjny Microsoft Win CE6.0
Proszę was jeszcze o informację czy w tym wypadku też jest wymagana karta SD a nie SDHC ?
I jeszcze jedna gorąca prośba, czy jest jakaś inna możliwość załączenia plików ponieważ nie mam wystarczającej ilości punktów aby spróbować nawet we wcześniej załączonych postach SOFT.
Ja też mam problem z navi. Goclever Navio 705cam FM BT. Win CE 6 Embedded Core. Miała trafić jako zabudowana do auta lecz za bardzo nagmeralem i zatrzymuje się na logo. Póki co ustaliłem że jest to MT3351 chyba 468 MHz, 128mb, 4bg flash. Na płycie jest naklejka z YG 912C W6 ABFSJ 4G 1D AS 7LS. Z racji wartości sentymentalnej zależy mi na postawieniu jej na nogi.
Cześć!
Posiadam Mantę GPS570 i w momencie włączenia przechodzi szybko przez menu główne i przełącza się na ekran BECKER i nie ładuje AutoMapy z karty SDHC4GB.
Po wyjęciu karty pojawia się komunikat Windows o błędzie, potwierdzam i wychodzi do ekranu menu gdzie już można uruchomić AutoMapę.
Gdy zaznaczam w ustawieniach domyślną lokalizację dla programu nawigacyjnego AutoMapa, AutoMapa uruchamia się, ale nie "idzie" dalej tylko zostaje na ekranie powitalnym i kolejne tapnięcie w ekran uruchamia AutoMapę "do końca"
Nie wiem co zrobić-upierdliwe to jest.
Próbowałem wgrać firmwareManta GPS-570.rar z linka https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3160466.html ale urządzenie wogóle nie reaguje-karta 2GB FAT
Nie wiem co dalej z tym robić-proszę o wsparcie
Edycja:
Jest gorzej, urządzenie bardzo powoli reaguje na polecenia, chyba się Manta skończyła