Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Baza testów dysków talerzowych

ccwrc 27 Mar 2016 21:36 7362 0
    ccwrc
    Level 15  
    Witam,

Kilka lat mnie tu nie było, ale skoro dziś czas się znalazł... Załącznik to baza testów HDD plus kilka przydatnych linków, typu statystyki awaryjności, portale zajmujące się komputerami, itp.
    Z tego co wiem jest to jedyny taki projekt na świecie. Byłbym wdzięczny, gdyby obecni moderatorzy przemyśleli doklejenie tego pliku (z możliwością aktualizacji przeze mnie) do jakiegoś FAQ związanego z dyskami twardymi.

Projekt jest ciągle w fazie beta (od 5 lat), więc wszelkie krytyczne uwagi, zgłoszenia błędów i propozycje mile widziane; najlepiej poprzez prywatną wiadomość.

Edycja: doprecyzuję, baza to zbiór testów i recenzji (a dokładnie linków do testów i recenzji) dysków twardych z podziałem na firmę, model, serię, pojemność, prędkość obrotową, datę publikacji.

Pozdrawiam.

-----------
    Setki dysków twardych umierały mi na rękach. Niektóre charczały, kwiliły i piszczały przeczuwając najgorsze. A niektóre odchodziły cicho, z godnością, idąc spokojnie ramię w ramię z Kościstą Panią. Mój płacz nigdy nie pomagał, jednak czasami było coś, co osuszało łzy, wprowadzało promyk słońca i czyniło szare życie odrobinę piękniejszym. Ty nie musisz mieć doświadczenia, wybierzesz to co uważasz za najlepsze, ale wiedz, że ta iskierka nadziei nazywa się Kopia Zapasowa.