Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HTC Desire 816 i Desire BeatsAudio nie czytają karty sim

NowakKuba 28 Mar 2016 20:45 1263 11
    NowakKuba
    Level 9  
    Witam

Mój problem wygląda tak : posiadam dwa telefony HTC jeden to Desire 816 a drugi to Desire beats audio ( mniejszy około 3,5/4" przepraszam za taki opis ale zapomniałem nazwy xD ) w desire 816 po wymianie karty sim na inną, telefon cały czas wyświetla brak karty sim - połączenia alarmowe, a desire z beats audio po wyjęciu baterii i ponownym włożeniu też wywala błąd o braku sim.
    Piny w obu telefonach sprawne , karty sprawdzane na Samsungu S5 Neo i działają bez problemu zauważyłem że po włączeniu telefony pokazują datę 1.1.1980, nawet po zmianie daty i wyłączeniu telefonu dalej wskazywana jest ta data, i tu jest moje pytanie , co się mogło zepsuć,spalić,zawiesić itd.

Dziękuje z góry za pomoc i czekam na konkretne odpowiedzi a nie typu oddaj do serwisu,chciałbym się uczyć a nie oddawać wszystko na serwis :)
    NowakKuba
    Level 9  
    Nie,to nie to.. Poprostu dzialalo i nagle przestalo, od zmyslow juz powoli odchodze, gdyz taki problem mam po raz 1 po roku uzytkowania Desire 816 i Desore BeatsAudio
  • Helpful post
    KamGr
    Level 24  
    Ewentualnie spróbuj podłożyć między kartę sim a blaszkę slotu np kawałek złożonej kartki, chodzi o to żeby dzięki temu karta sim była bardziej dociśnięta. Albo jeszcze w ustawieniach przestaw tryby sieci na samo gsm.
    NowakKuba
    Level 9  
    W desire beatsaudio metoda wyżej zadziałała, lecz w desire 816 nie, próbowałem zmieniać system, wsadzić karteczke, antene odpinałem czyściłem i dopinałem i nic, z htc desire 816 było tak że po wymianie karty sim z której dzwonie na kartę z internetem telefon funkcjonował normalnie, dopiero po ponownej wymianie ześwirował.
    KamGr
    Level 24  
    Imei widzi normalnie? W ogóle to wywala Ci jakiś błąd przy próbie dzwonienia albo na starcie jak włożysz kartę?
    NowakKuba
    Level 9  
    Żadnego błedu nie mam , na starcie już piszę że brak sim- połączenia alarmowe , IMEI wyświetla normalnie
    NowakKuba
    Level 9  
    Cieżko będzie bo w desire 816 jest slot na micro sim, już sprawdzę

EDIT@@@

Piny ustawione są prawidłowo według schematu podanego przez producenta
    KamGr
    Level 24  
    No to moje pomysły na sprawdzenie tego się w tym momencie kończą. Myślę że będziesz musiał wymienić gniazdo sim niestety skoro nic nie pomogło.
    NowakKuba
    Level 9  
    Obawiałem się tego no ale jak mus to mus , dzięki za podpowiedzi.

Temat uważam za wyczerpany