Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lenovo ideapad y500 - Żadna z trzech kamerek internetowych nie jest rozpoznawana

29 Mar 2016 03:24 1020 10
  • Poziom 9  
    Witam

    Mój problem polega na tym iż żaden program nie widzi kamerki internetowej tak jakby żadna nie była podłączona. Problem dotyczy kamerki wbudowanej oraz dwóch pozostałych podłączonych przez usb. Sterowniki są zainstalowane. System jest zaktualizowany. Nie mam pojęcia o co tu może chodzić. System świeżo po instalacji.

    System to windows 7 x64 professional n


    Lenovo ideapad y500 - Żadna z trzech kamerek internetowych nie jest rozpoznawana

    Lenovo ideapad y500 - Żadna z trzech kamerek internetowych nie jest rozpoznawana

    Lenovo ideapad y500 - Żadna z trzech kamerek internetowych nie jest rozpoznawana

    Dziękuję za pomoc.
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 9  
    Problem w tym że w skype kamerki nie wykrywa, kiedy dzwonie przez facebooka, też kamerki brak, w programach do obsługi kamerki też ich nie widać. Fizycznie są ale żaden program ich nie widzi.
  • Poziom 9  
    wątpię aby był problem ze sterownikami, 3 kamerki z czego każda musiałaby mieć złe sterowniki. Sterowniki A4 tech oraz lenovo easycam są ze strony producentów. SJCAM ma sterowniki windowsowskie. Kamerki usb sprawdzane na innym komputerze, działają.

    A4 Tech HD PC Camera
    USB\VID_0AC8&PID_3500&REV_1007&MI_00
    USB\VID_0AC8&PID_3500&MI_00

    J1455 (SJCAM sj4000) - podłączona w trybie kamerki internetowej
    USB\VID_0603&PID_8612&REV_0010&MI_00
    USB\VID_0603&PID_8612&MI_00

    Lenovo EasyCamera
    USB\VID_04F2&PID_B331&REV_6010&MI_00
    USB\VID_04F2&PID_B331&MI_00
  • Poziom 9  
    Instalowałem manualnie już chyba z dziesięć razy. Przyznam że bardziej upierdliwego błędu to jeszcze nie widziałem.
    Lenovo ideapad y500 - Żadna z trzech kamerek internetowych nie jest rozpoznawana
  • Poziom 9  
    Już tak robiłem, niestety nic nie pomaga... Tak myślałem żeby zainstalować jeszcze raz sp1. Może coś ruszy. Ewidentnie błąd w systemie.

    Niestety jednak nie da się zainstalować sp1 jeszcze raz...

    Brakuje mi już pomysłów gdzie leży wina...

    Dodano po 53 [minuty]:

    Dokładnie ta sama sytuacja... Lecz bez rozwiązania.

    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2401516.html
  • Admin grupy komputery
    Wyczyść system ze zbędnych sterowników programem DriverCleaner.
    Odinstaluj wszelkie programy do obsługi kamer - możliwy konflikt.
    Sprawdź autostart, czy z nim nie uruchamia zbędnych aplikacji.
    Sprawdź podgląd zdarzeń systemowych, może tam są zawarte błędy dotyczące problemu.
  • Poziom 9  
    Dziękuję za pomoc jednak byłem zmuszony do ponownej instalacji systemu. Kamerka teraz działa.