Która z poniższych będzie najlepsza:
LG F12U2TDN0
Samsung AddWash Slim WW80K5210VW
Siemens iQ 500 iSensoric WM12T460PL
Panasonic NA-148XR1
LG F12U2TDN0
Samsung AddWash Slim WW80K5210VW
Panasonic NA-148XR1
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therehessto wrote:@tufus
Ale zobacz sprawdzić pralka ktore podac 4 model... w sklepie AGD
LG F12U2TDN0, F14U2TDN1
Samsung AddWash SlimWW80K5210VWWW80K5410UW
Electrolux EWF1287HDW2 z funkcja pary.Panasonic ale sklep czesci zamienne mało dostępny...
Wirowanie ... obor/minut
wrzuć 5kg ubrania w pralka +-1200obor/minut
wrzuć pełna 8kg ubrania w pralka +-1000obor/minut
Kosmoma wrote:Macie jakieś sprawdzone sklepy, gdzie najlepiej kupić pralkę? Wiem że to sprawa indywidualna i trzeba zrobić kwerendę ale może macie juz sprawdzone, że np w euro nie warto bo drogo, gdzie indziej mały wybór itd. Może najlepiej w małych prywatnych sklepach?
I przy okazji pytanko:
Jaką pralkę kupić?
Moje ograniczenia - to że musi być:
- ładowana od przodu,
- slim tzn głębokość mojego blatu w kuchni to 48cm, obecna zepsuta pralka wystaje na 52cm i w sumie to jest do przyjęcia taki odchył.
- Wsad 5kg minimum (teraz mam 3,5 i to stanowczo za mało)
- obroty minimum 1200.
- cena nie gra roli ale w granicach rozsądku, np 2tys to juz dla mnie za dużo. Czyli dobrze jak będzie to 800-900 ale jak się okaże, że na moje wymagania 1400-1500 to minimum to przełknę tę gorycz.
Do tej pory planowałem pralkę mini (candy,electrolux) ale uznałem, że to zupełna bzdura nieopłacalna i lepiej normalną wysokość, więc podniosę blat.
MARCIN.SLASK wrote:BEKO WMB 61232 PL
Kosmoma wrote:Tylko mi chodziło o pralkę z co najmniej 1200 obr/min.
Rozumiem, że Beko polecacie bo np. ma bęben rozbieralny (łożyska, uszczelniacz można wymienić), nie ma za dużo niepotrzebnych bajerów (typu WiFi), jest łatwy dostęp do filtra?
hessto wrote:MARCIN.SLASK Nie polecałem Whirlpoola, Electroluxa, bo taki zespół jeszcze droższy jest.
Amica drozszy nie jest? Hahaha xDDD
Kosmoma wrote:A jak wypadają Samsung i Bosch na tle Beko? Mam tu na myśli slim/1200 obr/6kg.
Piasek80 wrote:Sam się zastanawiam nad Bosch WAN 2427 SPL
http://www.ceneo.pl/41956964#tab=click_scroll
generalnie mam dylemat bo Bosch ma całą masę niemalże identycznych pralek: oferujących te same parametry i wyposażenie - a różniące się jednak między sobą nazwą. Jedne dostępne tylko w elektromarketach, inne znowu tylko poza...
Oci**eć można...
Ta posiada:
- dobry silnik
- zużywa mało wody
- made in Poland
Co Wy na to ?
Ale za to przy innym modelu serii WAN znalazłem psioczenie że łożyska w tej serii (WAN) są niewymienne....
bossanova wrote:ie dość że musi to być płytka pralka do 450mm, to na dodatek podblatowa, a okazuje się, że większość pralek nie ma ściąganej góry.
Moderated By ROBSON33:3.1.9. Nie ironizuj i nie bądź złośliwy w stosunku do drugiej strony dyskusji. Uszanuj odmienne zdanie oraz inne opinie na forum.
Ostrzeżenie![]()
karroryfer wrote:bossanova wrote:ie dość że musi to być płytka pralka do 450mm, to na dodatek podblatowa, a okazuje się, że większość pralek nie ma ściąganej góry.
To nie jest pytanie o pralkę ale o wymiary mebla. Proponuje obdzwonić salony i się dowiedzieć