Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault SCENIC 2 dopisanie karty

sz.seba 31 Mar 2016 14:18 4008 15
    sz.seba
    Level 8  
    Witam wszystkich potrzebuje pomocy przy programowaniu karty do scenica z 2004r. Podczas dopisywania karty z nowym pcf7947 AT bez HF auto Zapała ale centralny nie działa. Jaka może być przyczyną. Dodam do programowania użyłem clipa i SBB.
    sz.seba
    Level 8  
    Witam dziś dodałem kolejną kartę Clipem do swojego scenica i ten sam efekt, auto odpala a nie działa centralny zamek. Kupiłem prekodowany pcf7947 AT i miał być pod dany model. Może ktoś poradzi jak to zrobić żeby działał centralny zamek
    bokolek
    Level 11  
    sz.seba wrote:
    SBB
    a co to?
    sz.seba wrote:
    ale centralny nie działa.
    a z przycisku w środku?
    sz.seba
    Level 8  
    W środkue działa tylko te dwie karty co do programowalem nie działa centralny , a może go trzeba jakoś jeszcze zaprogramowac
    Masselo
    Level 13  
    a z kad sa te doprogramowane karty?
    seat21
    Level 28  
    nic nie trzeba, naciskasz po programowaniu i ma działać ,prawdopodobnie pcf nie prekodowane
    jokerro
    Level 34  
    PCF-y kibel.Normalny objaw.
    sz.seba
    Level 8  
    Pcf kupiłem na Allegro i miały być prekodowany do scenica 2 przynajmniej tak mówili . ją nie mam możliwości tego sprawdzic. A może jest jakiś niedrogi program do prekodowaniem tych pcf7947

Dodano po 2 [minuty]:

To znaczy co jest nie tak dlaczego źle pcf-y i dlaczego kibek

Dodano po 3 [minuty]:

To jak pcf nie prekodowany to będzie odpalał a centralny nie będzie działać ?
    jokerro
    Level 34  
    Ze Szczucina masz niedaleko domnie,podjedz to ci sprawdze te karty na sprzecie.
    Co tu wiele tlumaczyć,te pcfy w tych chinskich kartach poprostu nie nadaja sie do uzytku,nie mowie ze we wszystkich ale bardzo czesto rozcinam nowe karty i go wymieniam.
    sz.seba
    Level 8  
    Witam kartę mam z innego auta a pcf przelutowalem z działającej karty i smigało czyli karta jest ok a może jeszcze byśmy mogli spróbować nowy pcf prekodowany pod scenica 2 3-przyciski ile by taki pcf prekodowany kosztował i czy mógł by Pan go wysłać

Dodano po 6 [minuty]:

A te pcf co programowalem to kupiłem na Allegro i miały być prekodowany

Dodano po 35 [minuty]:

A czym się i jakimi programami w samym uch dopisuje.
    jokerro
    Level 34  
    sz.seba wrote:
    A czym się i jakimi programami w samym uch dopisuje.

u mnie np Smok+Tango
    sz.seba
    Level 8  
    A jakim programem można prekodować pcf7947AT
    Jurek220
    Level 30  
    sz.seba wrote:
    A jakim programem można prekodować pcf7947AT

ADE lub Tango.
    Pozdr.
    sz.seba
    Level 8  
    Próbowałem zakodować programem SBB działa odpalanie a centralny nie
  • Helpful post
    jokerro
    Level 34  
    sz.seba wrote:
    Próbowałem zakodować programem SBB działa odpalanie a centralny nie

kiepskie tp lub kiepskie sbb
    sz.seba
    Level 8  
    Witam wszystkich po zakupie u innego allegro wicza pcf prekodowanego pod scenic 2 po przylutowaniu do karty i dopisaniu do auta SBB nie ma już żadnego problemu działa wszystko . Po prostu trzeba się wystrzegać tych tańszych . Ja kupiłem ten dobry pcf za 45 zł. Jeżeli ktoś by potrzebował pomocy z dopisanie karty lub rozkodowanie radia i sprawdzenie błędów w Renault to napisz e-mail sz.seba@.wp lub napisz SMS 502-521-301. Jestem dostępny na terenie Szczucin i Jarosław