Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z climatronikiem dwie kreski i słabo wieje Vectra B

k.adamczyk 24 Cze 2005 15:22 962 6
  • #1 24 Cze 2005 15:22
    k.adamczyk
    Poziom 10  

    Witam! mam problem z klimatyzacją elektroniczną mojej Vectrze. problem polega na tym, że niedawno jak się w aucie trochę nagrzało i włączłem kilmatyzację na auto to wiatrak chodził na maxa i powoli zwalniał az nie dostosował temperatury ( np. do 17st). Teraz zrobiło się goraco i gdy włącze na auto, a w samochodzie jest cholernie goraco to wentylator wieje sobie raz na 5 raz na 4 nigdy nie wali na maxa, a wcześniej było ok. Jak ustawie na LO to tylko wtedy daje na maxa i dobrze chłodzi.
    Nie załączją się maxymalne obroty nawiewu, pozostaje mi samemu podkręcać siłę nawiewu.
    Jeszcze jest jedna dziwna sprawa jak wyłącze zapłon to na wyświetlaczu od ustawiania temperatury pojawiają się -- na 2 sekundy.
    Próbowałem wcisnąć AUTO i OFF przez kilka sekund, ale to tylko synchronizuje klapki i to wszystko nic więcej mi nie daje.
    Nie wiem co z tym zrobić może ktoś z was ma jakiś pomysł

  • #2 15 Sty 2006 21:43
    k.adamczyk
    Poziom 10  

    Zauważyłem ostatnio jeszcze że kreski sie pojawiaja i nie słychać żeby chodził wtedy wentylatorek ten mały co wciaga powietrze we wnętrzu oby lepiej mierzyć temperaturę wnętrza (przez małą krateczkę koło włączania klimy na auto).
    Czy to może być przyczyna problemu?
    Wiatraczek się zacina???

  • #3 15 Sty 2006 21:53
    Usunięty
  • #4 16 Sty 2006 18:28
    k.adamczyk
    Poziom 10  

    Wymieniłem i też nie pomogło. Czasami się pojawiają a czasami nie. Jak mocno walne blisko sterowania klimą to zaczyna kreski mi już przy następnym wyłączeniu się nie pojawiają ale nie zawsze to skutkuje

  • #5 16 Sty 2006 18:39
    MikeC
    Poziom 17  

    Witam .. Kreski na wyświetlaczu oznaczają zapisany błąd w sterowniku klimy .... Najlepiej odczytać Techem i po kłopocie ... Koszt ok 80 zł w aso i po kłopocie .... Pozdrawiazm MikeC ..

  • #6 18 Sty 2006 17:17
    k.adamczyk
    Poziom 10  

    Tak tylko że w moim serwisie w koninie za podłączenie chcą 120 netto. Smierdziele

  • #7 07 Wrz 2006 23:27
    k.adamczyk
    Poziom 10  

    Serwis skasował 111 i powiedział "do wymiany jednostka ECU czyli strowanie a to kosztuje 1400 zł" Ale rozebrałem sam wyczyściłem wiatraczek i działa jak nowa. I po kłopocie. Rewelacja drugi tydzień. Żadych kresek zedych błędów.
    Kończe temat

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME