jarek_lnx wrote: Przy takim niskim zasilaniu w stosunku do mocy jesteś skazany na układ mostkowy. Obojętnie czy scalony czy dyskretny.
A mam jeszcze w pomyśle, aby zrobić wzmacniacz na samochodowym TDA7560, tylko jaka to będzie moc przy 4ohm 30W na kanał czy więcej, a ile mocy przy 2ohm na kanał ? Czytałem jak coś datasheet, ale nie wiem, która to moc oddawana na kanał, za dużo mają napisane.
Dodano po 3 [minuty]: jarek_lnx wrote: Przy takim niskim zasilaniu w stosunku do mocy jesteś skazany na układ mostkowy. Obojętnie czy scalony czy dyskretny.
Rozumiem, ale za dużo roboty z tym, więc myślę nad samochodowym TDA7560.
Dodano po 14 [minuty]: ametyst12 wrote: A mam jeszcze w pomyśle, aby zrobić wzmacniacz na samochodowym TDA7560, tylko jaka to będzie moc przy 4ohm 30W na kanał czy więcej, a ile mocy przy 2ohm na kanał ? Czytałem jak coś datasheet, ale nie wiem, która to moc oddawana na kanał, za dużo mają napisane.
Dobra już wiem, znalazłem wykres. To robię chyba na TDA7560 tylko, że on ma 4 wejścia czy mogę te wejścia złączyć 2 w 1 i kolejne 2 w 1 chodzi o plusy na wejsciu, bo chciałbym dać potencjometry 2 zamiast 4?