Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Zafira B 2,2 zapala się żółty samochód z kluczykiem

Sebastian42 03 Apr 2016 14:46 4728 2
Automation24.pl
    Sebastian42
    Level 1  
    Witam
    Mam opla zafirę B z 2005 roku silnik benzynowy 2,2 .Podczas jazdy zapalił się samochód z kluczykiem i auto straciło na mocy, następnego dnia palił się żółty silniczek. Samochód nie pali na jeden cylinder. Po naciśnięciu pedału hamulca i gazu do końca i przekręceniu kluczyka na II pozycję pokazuje błąd 1191 nie wiem co on znaczy ? proszę o pomoc może ktoś wie, pokazuje też drugi błąd 0301 to wiem jest to wypadanie zapłonu na 1 cylindrze. Wymieniłem świece i cewkę zespoloną skasowane zostały błędy i nic nie pomogło zastanawiam się nad wymianą jeszcze czujnika temperatury silnika. Proszę może ktoś miał coś podobnego.
    Pozdrawiam
  • Automation24.pl
  • Helpful post
    piotrek22101
    Level 39  
    P1191 odnosi się do usterki w układzie paliwowym, to obwód czujnika ciśnienia magistrali paliwa, który może być poza zakresem (wymaganym) lub jego za wysoki bądź za niski sygnał lub jest to usterka układu ciśnienia paliwa, niestety z z pompą włącznie.
  • Helpful post
    Doktorr
    Level 35  
    Odnośnie wypadania zapłonu na cylindrze , błąd należy interpretować : spalanie nie nastąpiło , więc wchodzi jeszcze w grę kompresja, wtryskiwacz i jego obwód.