Mam małe pytanie, kolega kupił kangoo 1 1998 po przejściach . Faktem jest to ,że kiedyś to była benzyna a teraz jest diesel 1.9d . Problemem jest to , że w samochodzie brakuje sterownika airbag , wszystkie poduszki i napinacze są czyli 2 poduszki przednie i 2 napinacze. Kostka jest pomarańczowa a po podłączeniu sterownika sprawnego o numerze renault 7700308211D autoliv 550480500(żółta naklejka) nie da sie z nim połączyć( sprawdzane na 3 sterownikach sprawnych) i lampka od airbag się zapaala na stałe- nawet na chwile nie zgaśnie ani nie mrugnie. W kostce jest 8 przewodów od poduszek i napinaczy i 5 zasilajacych/sygnałowych - sprawdzone raczej wszystko ok. Pytanie - jaki tam sterownik zamontować, żeby działało albo czemu z tym nie mogę się połączyc. Auto com łączy się na chwile jako sterownik 4P (do wyboru jest jeszcze 4p2n i 6p2n) ale jeśli nawet sie połączy to dalej nie czyta. Do sterownika z białą nalepka nie pasuje wtyczka(sprawdze numer i podam) i po podłączeniu tego sterownika samochód nie odpala. Dziekuje za pomoc i wiem ,że będzie trudno- wszyscy elektrycy już rozłożyli ręce.