Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Google i youtube nie włączają się.

03 Kwi 2016 22:03 2613 18
  • Poziom 4  
    Witam z miejsca chce podkreślić że jestem totalnie zielony w tym temacie więc proszę o proste rady a wracając do sedna na żadnej przeglądarce nie działają mi google oraz youtube, gdy wpisuje adres google bądź youtube strona ładuje się około 2 minut i wyskakuje komunikat (Ta witryna jest nieosiągalna
    Serwer google.pl potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź.) z youtube jest to samo, zrobiłem awastem skan i nic, naprawiałem i czywiściłem programem ccleaner i też nic. Ostatnio również zauważyłem że w historii mam różne strony w tym z porno na które nie chodzę a tylko ja mam dostęp do komputera i mam wrażenie jakby ktoś siedział na moim komputerze. Na razie chce rozwiązać problem z brakiem uruchomienia google i youtube. Z góry dzięki
    Chciałbym dodać jeszcze że jest tak co kilka dni bądź kilka razy dziennie w zależności jak pracuje od poniedziałku do piątku to raz włączam komputer więc wtedy nie działa następnego dnia działa, w weekendy jak nie pracuje to włączam pc jak wstaje i działa, idę na miasto, wracam wieczorem, wyłączam z trybu uśpienia i nie działa. Posiadam router wifi firmy pentagram lecz na telefonie wszystko działa poprawnie nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, system win7
  • Poziom 18  
    Co było robione wcześniej z tym komputerem przed tą sytuacją ?
  • Poziom 4  
    Nic nie było robione był użytkowany normalnie. Dzieje się tak od około 3 tygodni. Pobieram program

    Dodano po 3 [minuty]:

    Mówisz załączniki logi czyli wszystko co wyskoczyło mi w notatniku ? czy daną cześć?
  • Pomocny dla użytkowników
    Cytat:

    Task: {17D1B4F9-0E65-4D4F-B65E-9C82600312E3} - System32\Tasks\{08750262-FA68-4F79-9097-7FAC24AE9EAA} => pcalua.exe -a F:\Setup.exe -d F:\
    Task: {4A26D4F6-9543-4E87-9347-B875B5ABD7FB} - System32\Tasks\Opera scheduled Autoupdate 1452588797 => C:\Program Files (x86)\Opera\launcher.exe [2016-03-24] (Opera Software)
    Task: {63ADF250-084C-48A4-A6C1-8BBC4B1DD436} - System32\Tasks\{B0CDCA40-24C2-4D00-B7FA-EB42B9A6CDE8} => pcalua.exe -a F:\Setup.exe -d F:\
    Tcpip\..\Interfaces\{1D9CACD2-C259-4772-93A0-15C52EB8EE2D}: [NameServer] 77.234.40.79
    HKU\S-1-5-21-3987824345-1287022441-2669520624-1000\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = hxxp://www.interia.pl/#utm_source=instalki1&u...paign=instalki1&iwa_source=installer_instalki
    FF Plugin: @microsoft.com/GENUINE -> disabled [Brak pliku]
    FF Plugin-x32: @microsoft.com/GENUINE -> disabled [Brak pliku]
    S3 VIAHdAudAddService; system32\drivers\viahduaa.sys [X]
    2016-03-21 23:54 - 2016-03-22 09:55 - 00000000 ____D C:\AdwCleaner
    2016-03-18 00:12 - 2016-03-18 00:12 - 00000000 ____D C:\ProgramData\rvlkl
    EmptyTemp:


    Wklej to do notatnika i zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść w folderze gdzie znajduje się plik FRST.exe/FRST64.exe, odpal go i kliknij Fix/Napraw.
  • Poziom 4  
    Jak na razie działa lecz nie wiem czy to zasługa naprawy FRST czy jak wspomniałem wcześniej że co jakiś czas się odwiesza. Tak więc zobaczymy na przełomie dnia jak to tam wyszło. Wstawić loga z naprawy ?
  • Poziom 4  
    Przeskanowałem programem MBAM znaleziono 5 tysięcy szkodliwych plików nawet keyloggera znalazło. A reszta to jakieś PUP coś tam, niestety google i youtube nadal nie działa.
  • Pomocny dla użytkowników
    No to nabierałem=ś tych szkodników troche. Sprawdź pod inna przeglądarką, jeśli nadal będzie problem to odinstaluj ją, łącznie ze wszystkimi folderami (możesz wyeksportować wcześniej zakładk) i zainstaluj ponownie.
  • Poziom 4  
    Niestety wszystkie przeglądarki jakie posiadam Chrome, Opere, IE nie działają w sensie nie ładują się te google i youtube, gmail itp. wszystko co powiązane z google. I tylko u mnie to jest, znajomi przez ściane mają internet od tego samego usługodawcy i wszystko gra. Nadal odinstalować przeglądarki ?
  • Poziom 7  
    Albo restart systemu albo jakiś porządny skan całego systemu. Najlepiej odinstaluj i zainstaluj ponownie przeglądarkę.
  • Spec od komputerów
    Pokaż nowe logi z FRST.
  • Spec od komputerów
    Otwórz notatnik systemowy i wklej:

    Cytat:
    Task: {915E1A1C-FB62-4602-B4F0-6DC8DF38BEB0} - Brak ścieżki do pliku
    Startup: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\rvlkl.lnk [2016-04-04]
    2016-04-04 09:40 - 2016-04-04 09:40 - 00000000 ____D C:\ProgramData\rvlkl


    Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.
    Uruchom jako administrator FRST i kliknij w Fix/Napraw.
  • Poziom 4  
    Wszystko działa od rana, zrobiłem naprawę i zobaczymy na dniach co wyjdzie.

    EDIT
    Niestety po włączeniu ponownie komputera nadal nie działa. Myślałem że to wina wchodzenia w stan uśpienia ponieważ zauważyłem kilkukrotnie że wybudzają komputer google itp. nie działają a wyłączając i włączając działa, lecz dzisiejszy dzień wybił mnie z tropu i nadal nie wiem o co chodzi. Chciałbym jeszcze dodać że nie wiem czy to po naprawach czy skanach innymi programami lecz większość plików zamieniła swój awatar na białą kartkę z niebieską strzałką w dolnym lewym rogu i nie chcą się włączyć, nic się nie dziele po kliknięciu w nie między innymi gry jak i program Avast itp. jak to odczynić? Oraz nie wiem czy to może mieć związek z czymś lecz przy włączeniu jakiegokolwiek filmiku czy filmu robi się na początku taki czarny ekran jak cenzura, widać ruchy itp. lecz są czarne i to tak przez pierwsze kilka sekund jak cofnę od początku to wszystko jest ok. Odinstalowałem przeglądarki i jeszcze raz zainstalowałem i nic nadal jest bląd ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
    Wydaje mi się ze to wina jakiegoś programu na komputerze który blokuje lecz nic nie wykrywa skanowanie i w panelu sterowania też nie mam nic o czym nie wiem.

    EDIT
    Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

    Posty scaliłem.
    RADU23
  • Spec od komputerów
    Odinstaluj Avast i sprawdz ponownie.
  • Poziom 4  
    Odinstalowałem avast i działa, zainstalowałem ponownie i działa cały czas, lecz nie wiem czy to nie wina wykupionego pakietu od nich. Zobaczę na dniach co się stanie, więc proszę o nie blokowanie tematu.