Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vectra b 2.0 16v 136km Lpg - Wymiana wiązki elektrycznej silnika

wojtek0072131 06 Apr 2016 12:21 2433 7
    wojtek0072131
    Level 9  
    Witam, chcę wymienić całą wiązkę elektryczną silnika wraz z podłączeniami wtrysków w mojej vectrze, ktoś miał podobną sytuację ? Dużo roboty? Można to zrobic samemu ? Pozdrawiam.
  • Helpful post
    piotrek22101
    Level 39  
    Witam. Wymieniałem nie raz i nie tylko
    w vectrach. Dasz radę o ile taka sama będzie,nie trzeba wtedy nic przerabiać.
    wojtek0072131
    Level 9  
    Dzięki, a jeśli mam climatronik, podgrzewane fotele itp a vectra od której będę miał wiązkę nie miała takiego wyposażenia to będzie pasować ?
  • Helpful post
    piotrek22101
    Level 39  
    Co do foteli to wiązka wnętrza jest inna,
    co do klimatronika to może być trochę inna. Tego na pamięć nie wiem. Jak już będą obie to położyć i porównać wtyczki.
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    wojtek0072131 wrote:
    chcę wymienić całą wiązkę elektryczną silnika wraz z podłączeniami wtrysków w mojej vectrze, ktoś miał podobną sytuację ? Dużo roboty? Można to zrobic samemu ? Pozdrawiam.

To się zdecyduj czy silnik czy komora silnika.
  • Helpful post
    nawracająca zgaga
    Level 20  
    wojtek0072131 wrote:
    ? Dużo roboty? Można to zrobic samemu ? Pozdrawiam.

Góra dwie godziny, a co się stało, obłazła z izolacji przy wtryskiwaczach?
    wojtek0072131
    Level 9  
    nawracająca zgaga wrote:
    wojtek0072131 wrote:
    ? Dużo roboty? Można to zrobic samemu ? Pozdrawiam.

Góra dwie godziny, a co się stało, obłazła z izolacji przy wtryskiwaczach?

Ktoś zalał klejem na ciepło gołe kable, klej się roztopił i samochód wariował, cały czas chodził silnik, zapłon, odpalał na 2 gary...
    Jest jeszcze dość spory problem ponieważ podłączyłem nową wiązkę, ale od starej wiązki wychodzi jeszcze jeden kabel i idzie do komputera od gazu, jest to mała wiązka kabli łączenia komputer ----> komputer gazu, raz, że nie można jej odłączyć od starej wiązki, bo te małe przewody od momentu listwy wtryskiwaczy są pojedyncze i wpuszczone w reszte przewodów całej wiązki i pozaklejane, i podłączone pod to wejście do całego komputera, ktoś wie może co z tym zrobić, jak przepiąć to do nowej wiązki ?
  • Helpful post
    piotrek22101
    Level 39  
    Roztaśmować,sprawdzić na jakich są
    przewodach i do takich samych dolutować.