Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Zlecę] Generator prądowy na gaz drzewny (na poważnie)

arturo1220 06 Apr 2016 22:22 5673 3
    arturo1220
    Level 2  
    Witam wszystkich.
    Sporo naczytałem się na temat generatorów prądotwórczych zasilanych gazem drzewnym. Efekt tego taki żadnych wiarygodnych danych, ręce opadają.
    Jedynym wyjściem jest przetestowanie tego we własnym zakresie i tu pojawia się problem brak wolnego czasu i trochę lenistwo.
    Jednak temat na tyle intrygujący że nie mogę go sobie odpuścić.
    Teraz do rzeczy: chcę zlecić wykonanie takiego projektu komuś innemu.
    Założenia projektu:
    - wytwornica gazu drzewnego przystosowana do zasilania generatorów prądotwórczych dostępnych powszechnie na rynku, moc wyjściowa ok 10kw
    - obsługa ma polegać na jednorazowym załadowaniu drewna które pozwoli na działanie tego zestawu na 8,12 lub 24 godziny
    - czyszczenie, konserwacja raz lub dwa razy w tygodniu
    - możliwość odzyskania energii cieplnej do suszenia drewna i do podpięcia do centralnego ogrzewania (opcjonalnie)
    -rodzaj drewna to przede wszystkim drewno kominkowe długości ok 30-40cm
    Po wykonaniu takiego zestawu chcę go przetestować we własnym domu najbliższej zimy.
    Generator będzie pracował niemal non stop i wspierał panele słoneczne i wiatrak.
    nadwyżki energii będą sprzedawane do elektrowni po ok 0,55 za kw.
    Chcę sprawdzić na własnej skórze czy można na tym zarobić a nie tylko zaoszczędzić na rachunkach.
    Jeśli okaże się to zyskowne to powiększamy instalację kilkakrotnie i renta do końca życia zapewniona.
    Szukam osób które mogą wykonać taką instalacje profesjonalnie z zachowaniem zasad bezpieczeństwa.
    Oczywiście wszystkie koszty jestem w stanie pokryć.
    Zapraszam do współpracy
    Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).
    kristofsid

Level 14  
    Niezły plan :)
    A jaki budżet zakładasz na wykonanie tego projektu, podpowiem że aby to porządnie zrobić kwota musi być sześciocyfrowa ?
    Dobromir pomysłowy
    Level 22  
    Jeśli hobbistycznie to tak , zarobkowo raczej nie a na pewno nie w PL albo z duuużymi pieniędzmi . Jakbyś potrzebował to wszystko ( no może bez agregatu prądotwórczego ) z tego filmiku mam do sprzedania za grosze :). Duży silnik też byłby a i ogromy bo do ok.40 KW piec na HolzGas też mam do upłynnienia . A skoro nie zrobisz tego sam to: Mój kocioł jako prototyp powinien kosztować 15-20 tyś zł ale fabryczne możesz kupić ... za połowę :) - A ja chciałbym Tyylko 3.8tyś. i mało używany ,weź to pod uwagę . I abyś nie załamał się przy kilku pierwszych niepowodzeniach.Filmik kolegi naprowadza na https://www.youtube.com/watch?v=iLDMQITk2vg