Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Doblo Maxi 1.6 105km - Chcę kupic Fiata Doblo z licznikiem 290 tysięcy.

pawel06 06 Apr 2016 23:03 2865 2
    pawel06
    Level 17  
    Witam.

Poszukuję auta dostawczego. Po długich poszukiwaniach i obejrzeniu wielu aut zdecydowałem się na Fiata Doblo Maxi 1.6 Multijet 105 KM Dieseal. Auto jest z rocznika 2011 i ma przejechane 298 tysięcy. Jest w rozliczeniu w autoryzowanym serwisie. Klient kupuje nowe. Wszystko było robione w autoryzowanym serwisie Fiata. Jest dokładny opis. Rozrząd był wymieniany przy liczniku 280 tysięcy. Sprzęgło i wtryskiwacze nie były wymieniane. Dodam, że auto jeździło większość w długie trasy. Mam pytanie na ile tysięcy wtryskiwacze jeszcze wytrzymają ? Właściciel auta powiedział mi, że sprzęgło jest mało wyeksploatowane ponieważ jeździł w trasy. Zamierzam autem rocznie robić 25-30 tysięcy. Czy polecacie ten model ? Po przejrzeniu wielu ofert gdzie np. auto dostawcze z zagranicy z 2010 roku ma przejechane 96 tysięcy ! doszedłem do wniosku, że to jest najlepsze rozwiązanie. Proszę o radę.

Pozdrawiam.
    rafal_rx
    Level 25  
    Sprawdź, czy w aso wlewali właściwy olej, czyli ACEA C2 zgodnie z Fiat 9.55535-S1 :-)
    pawel06
    Level 17  
    Widziałem całą historie, przeglądy co 20 tysięcy wraz z wymianą oleju. Rozrząd był wymieniany co 60 tysięcy więc kilka razy. Nie sprawdzałem jaki olej był wlewany ale myślę, że w serwisie fiata wiedzą jaki wlewać :)