serwisszulborski.pl wrote: Sprawdź czy kocioł przypadkiem nie jest w trybie solar So pierwsze wyświetlenie po włączeniu powinno być No tryb normalny... Z opisu wynika że masz zrobiony system dwururowy. Zasys powietrza i wydech osobno. Sprawdź czerpnię powietrza. To że kocioł taktuje może oznaczać że jest do czyszczenia, nagar na elektrodach - nie wykrywają płomienia albo brudny wentylator taktowanie presostatu (niewykluczone wymiana presostatu na bardziej czuły)... Kryza zbędna bo kocioł pracuje na max dopuszczalnym kominie a może nawet te długości są poza tym... Wentylator stałoobrotowy.... Czy z armaturą gazową wymieniono płytę?
Na wstępię dziękuję za odpowiedz:
1. Jest tryb "no"
2. Presostat, to chyba odłączył mi serwisant po ciągłym błędzie "C6" wymianie płyty pierwszy raz, pojechał i znowu C6 wrócił i odczepił mi wężyk od presostatu. Mówił, że piec i tak jest bezpieczny i tak będzie lepiej?
3. Z armaturą wymieniona była płyta główna drugi raz jak wcześniej pisałem. Dodatkowo czujnik temperatury temperatury.
Mam wrażenie, że teraz nie wchodzi na modulacje, wcześniej po przekręceniu temperatury na max CWU, piec wydawał inny dźwięk. Teraz nie - gaśnie - zapala czasem z "Buch" Z tego samego powodu została wymieniona aparatura gazowa i płyta. w Styczniu.
Piec na gwarancji, nie chce sam grzebać, nie chcę też męczyć się z nim i nie wiedzieć co do mnie mówi serwisant. Dlatego jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Dodam tylko, że wcześniej też nie dawał pełnej mocy max 52 st. ale migał wyświetlacz i dawał tyle ciepła ile mógł nie gasł i strzelał. Teraz gaśnie.
Moje wątpliwość budzi przy wymianie zespołu gazowego stwierdzenie: "Nie rozumiem czemu fabrycznie ustawiają na takie ciśnienie - instalator zmienia wedle swojej głowy. A może producent zmienił ustawieni ciśnienia mbar razem z modyfikacja a instalator o tym nie wie? Rutyna?
Taka luźna myśl, problem C6 też dziwny i ten cały presostat odłączony.
Jak uda się to doprowadzić to napiszę o co chodzi. Obecnie będzie 4 wezwanie serwisu, nie wiem czy nie powinni mi kasy zwrócić...?