Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Iveco daily 15C35 2012 rok

07 Kwi 2016 16:45 1083 14
  • Poziom 6  
    Witam Mam problem z normalnym odpaleniem auta działa tylko pierwszy i 4 wtrysk prąd na wtryski dochodzi. auto odpala ale pracuje nie równo.wtryski są dobre zostały sprawdzone. Czy ktoś może podpowiedzieć co to może być.
  • Poziom 39  
    Po tak bogatych informacjach, można stwierdzić że: masz zepsute auto...
    Poza wtryskami, jakaś diagnoza testerem, parametry, synchronizacja, stan instalacji i kostek, ciśnienia? Okoliczności awarii?
  • Poziom 6  
    komputer podaje ze brak synchronizacji czujnika podejrzewam ze chodzi o czujniki walka rozrządu. ale po wymianie na nowe czujniki nadal jest to samo. Mruga kontrolka edc na czerwono paliwo na listwie jest prąd w kostkach tez jest.
  • Poziom 39  
    Brak synchro, to niezgodność czasowa występowania sygnałów, czyli przestawiony rozrząd...
  • Poziom 6  
    to by odpalał i chodzi w trybie awaryjnym i wszystkie wtryski by działały
  • Poziom 6  
    od nowości mam nic nie było robione miał problemy z odpalaniem ciężej odpalaj od jakiegoś czasu w końcu kierowca go odpalił i lekko było słychać pukanie jakby wtrysk i się okazało ze 2 wtrysk nie działa potem tez 3 wtryski są sprawdzone i są dobre zastanawiam się czy komputer mógł paść
  • Poziom 6  
    brak synchronizacji ale to bedzie bo auta nie ma obrotów może krzywki popękały
  • Poziom 6  
    okazało że pękły popychacze i przestawił się rozrząd. Wszystko zostało wymienione ustawione jak trzeba niestety problem jest nadal auto nie odpala wymieniona pompa wysokiego ciśnienia listwy czujniki chyba wszystko co było możliwe i nadal nic. Na Plaka odpala i chodzi cicho komputer nie pokazuje żadnych błędów. może któs z was majakieś pomysły co jeszcze sprawdzić
  • Poziom 12  
    Napisałeś że wtryski okej ale kto je sprawdzał miałem podobny problem na plaka odpalał i okazało się że wtryski zacierały się paliwo do du.....py.Był też drugi przypadek wymienione czujniki wałka wtryski okej a padło oprogramowanie kompa.
  • Poziom 6  
    auto zostało zaprowadzone do elektryka po 30 min było gotowe odpala jeździ niestety elektryk nie powiedział co było :(