Witam, mam następujący problem, wczoraj grając w CsGo komputer zaczął się dziwnie zachowywać, zaczęły wyskakujące liczne artefakty co 1-2 sekundy, w pewnym momencie wyskoczył na cały ekran szare pionowe pasy i komputer się zawiesił, zrestartowalem go, pojawiło się okno o restarcie komputera i opcjach zaawansowanych, przeszedłem dalej i na ekranie się pojawiło czarne tło z paroma kolorowymi paskami, wyłączyłem go, wyczyscilem go, dałem mu odpocząć, gdy włączyłem go działał normalnie wiec zainstalowałem nowe stery do karty graficznej i po 15 minutach znowu zaczęło sypać artefaltami ze obraz był nieczytelny.Teraz gdy chce go włączyć, sytuacja się ponawia, czarny ekran i parę pasków i mogę wejść tylko do biosu w którym też ciężko się poruszać bo obraz nie jest czysty (zielone prostokaty)
I tutaj mam parę pytan:
Czy winowajca jest karta graficzna?(nie mam zamiennika żeby sprawdzić czy to ona)
Jak wygląda oddanie komputera na gwarancję gdy komputer jest z morele?
Co mogę zrobić w domowych warunkach w czasie weekendu gdy nie mam pomocy serwisu?
Czy mogę odzyskać dane z samoprzylepnych kartek z windowsa (głupie ale mam tam ważne rzeczy)
Specyfikacja
Intel i5 3350p
AMD r9 270 OC edition od msi
Płyta msi b75ma-e33
Zasilacz corsair vs450
Ram 4gb nie wiem jaki
Win 8.1 64
Przepraszam za chaotycznosc ale pisze z tel i dziękuję za pomoc
I tutaj mam parę pytan:
Czy winowajca jest karta graficzna?(nie mam zamiennika żeby sprawdzić czy to ona)
Jak wygląda oddanie komputera na gwarancję gdy komputer jest z morele?
Co mogę zrobić w domowych warunkach w czasie weekendu gdy nie mam pomocy serwisu?
Czy mogę odzyskać dane z samoprzylepnych kartek z windowsa (głupie ale mam tam ważne rzeczy)
Specyfikacja
Intel i5 3350p
AMD r9 270 OC edition od msi
Płyta msi b75ma-e33
Zasilacz corsair vs450
Ram 4gb nie wiem jaki
Win 8.1 64
Przepraszam za chaotycznosc ale pisze z tel i dziękuję za pomoc