Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Blaupunkt Bla-39/210J - Tylko standby chassis TP.MSD309.BP76

zbyszekskibinski 10 Apr 2016 00:35 2433 3
    zbyszekskibinski
    Level 33  
    Siedzi w standby, żadnej reakcji na włączenie, transmisja danych na pamięci SPI wej/wyj występuje ale się nie zmienia przy włączeniu telewizora. Napięcia pracy z zasilacza wszystkie są tak jakby był włączony.

Czy jest jakakolwiek szansa zdobycia wsadu do tego cholernego wynalazku??
    Jest to model pracujacy za matrycą V390HJ1-LE1. Jeśli ktoś ma wsad to zapłacę, proszę o kontakt na PW.

Dzięki

ZS
  • Helpful post
    bogred
    Moderator of TV
    Zbyszku, ja napisałem maila do serwisu Blaupunkta i dostałem wsad (do innego modelu). Tylko od razu podaj im serial number TV.
    Dołączam kontakt:
    umc.service(malpa)anovo.com
    zbyszekskibinski
    Level 33  
    Dziekuję za cenne info. Klient był bardzo niecierpliwy to zamówiłem płytkę. Teraz najwyżej zgram sobie ten wsad z tej płyty i zapiszę w uszkodzonej (wylutuję i wstawię już zaprogramowaną pamięć bez rozkręcania modułów w TV) W ten sposób naprawie sobie nowy moduł, ale tematu jeszcze nie zamykam, bo poinformuje o wynikach was tych czynności (tak na wypadek, gdyby to nie była winna pamięć SPI a cos innego)
    zbyszekskibinski
    Level 33  
    Potwierdzam, że przepisanie wsadu z dobrego modułu w pamięć TV pomogła i odbiornik uruchomił się zaraz po wlutowaniu kości, dziekuje wszystkim za rozmowę w tym temacie, warto jednak kolekcjonowac sobie wsady na przyszłość. Temat do zamknięcia.
    ZS