Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

peugeot 508 - nie odpala z systemu start stop

TomiliWawa 11 Apr 2016 22:15 7584 2
    TomiliWawa
    Level 2  
    Witam wszystki i zwracam się z prośbą o pomoc. W peugocie 508 1,6 ehdi przestal dzialac start stop. Odpala auto i w pelni jezdzi natomiast po zatrzymaniu sie na swiatlach nie chce odpalic. Musze ustawic wtedy skrzynie biegow na pozycje "N" i odnowa odpalic z kluczyka. Cenną informacją moze byc tez fakt,ze jak puszczam hamulec (automat) w tej sytuacji to cos piszczy,skrzypi w silniku. Tak na chlopski rozum obstawiam, ze skonczyl sie alternator. A jesli nie to co? Moze ktos mial podobna awarie i podzieli sie inforwacja jak to naprawic? Czy po wymianie alternatora trzeba parowac nowy z komputerem w aucie? Czekam na info.
    Kune
    Level 24  
    Altnernator? Chyba masz na myśli rozrusznik?

Ja miałem tylko styuacje że S/S nie działał, bo aku był za słaby. Odczyt błędów był?
    TomiliWawa
    Level 2  
    Witam.
    Kune dzięki za odpowiedz, ale w Strat Stopie jest alternator więc dobrze napisałem.

Sprawa rozwiązała się sama. Padły napinacze paska podzespołów. Na początku był obiaw pisku i braku odpalania ze Start Stopu (bo za słaby był naciąg paska), a pózniej to już tylko pisk. Po odwiedzinach w serwisie okazało się, że dwa napinacze są do wymiany. Przy okazji wymieniłem pasek i znowu Peugocik bryka jak szalony.

Pozdrawiam Wszystkich.