Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Electrolux ESF43020 - Uszkodzona elektronika programatora

K.B. 15 Apr 2016 17:04 2247 4
    K.B.
    Level 11  
    Dotyczy zmywarki Electrolux ESF43020. Poszukuję informacji dotyczącej wartości rezystora R8 na płytce elektroniki programatora, na której uszkodzone są: triak, warystor i rezystory, z których tylko R8 nie mogę odczytać kodu. Pozostałe elementy są rozszyfrowane i już część zgromadzone. Z materiałów zamieszczonych na forum, również ze zdjęć niestety nie udało mi się odczytać. Z góry dziękuję za pomoc.
    TONI_2003
    Moderator
    K.B. wrote:
    Poszukuję informacji dotyczącej wartości rezystora R8 na płytce elektroniki programatora, na której uszkodzone są: triak, warystor i rezystory, z których tylko R8 nie mogę odczytać kodu.

Zatem najpierw daj fotki dobrej jakości, a na innej zaznacz i podaj ich wartości uszkodzeń dla potomności :D (poszukam na innych modelach bo tego nie mam)...
  • Helpful post
    TONI_2003
    Moderator
    K.B. wrote:
    Pozostałe elementy są rozszyfrowane i już część zgromadzone.

Czyli jakie te inne ( R-7 i R-8, R-61, R-60)?
    Zmywarka Electrolux ESF43020 - Uszkodzona elektronika programatora
    K.B.
    Level 11  
    Dziękuję za pomoc.
    Wartości zgodnie z kodem oznaczeń: 101 - 100Ω. 102 - 1K, 221 - 220Ω.
    Jak widać na moich zdjęciach uszkodzone są elementy: triak ACS4, warystor VDR5 i ten zamazany R8, którego wartości nie mogłem odczytać. Okazało się jeszcze, że uszkodzone są jeszcze R85 i R60 co dało się stwierdzić miernikiem, czy to wszystko to się okaże po wymianie tych elementów.

Niestety nie będę w stanie poinformować w najbliższym czasie o rezultacie "naprawy", gdyż jest to płytka od zmywarki, która jest poza miejscem mojego zamieszkania - wywieziona jako niesprawna. Jednak obiecuję, że jak już będzie możliwość to poinformuję. Tym czasem dziękuję i do "usłyszenia".