Witam, jak w temacie problem z digitizerem. Tablet uległ wypadkowi i dotyk się stłukł, postanowiłam więc wymienić. Dodam, że wyświetlacz nie uległ zniszczeniu, obraz był bez skaz i urządzenie działało poprawnie przed wymianą po podłączeniu myszki. Wysłałam zatem urządzenie do serwisu i wymieniono dotyk. Tablet wrócił ,jednak nie mogłam nic na nim zadziałać ponieważ dotyk rządził się sam. Uruchamiały się różne widżety czy programy z menu. Odesłałam do reklamacji, wrócił po prawie 2 tygodniach niby sprawny w 100% jednak po uruchomieniu nie minęło 40 minut a znów sam się wciskał dotyk. Zadzwoniłam z informacją do serwisu i oczywiście zapewniano mnie, że odsyłali sprawny. Poprosili o wykonanie recovery i sprawdzenie tym samym czy to może wina systemu i aktualizacji. Tak też uczyniłam ale problem wciąż istnieje. Zauważyłam jednak coś interesującego a mianowicie problem zmniejsza się i rzadziej występuje ghost touch gdy dłużej używam tabletu i jest on rozgrzany, jednak po całonocnym odpoczynku znów szaleje. I teraz pytanie czy to wina systemu, który się aktualizował czy uszkodzony dotyk.