Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Uszkodzone baterie JSMP 250W/24V MONO chce wymienić na baterie BEM 260Wp

Janusz091981 18 Apr 2016 11:52 999 2
    Janusz091981
    Level 10  
    Witam
    Jak wiecie postawiłem temat
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3181043.html
    Wspomniałem w nim o zakupie paneli baterie firmy JSMP 250W/24V MONO o parametrach:

Rated Power: 250W
    Maximum Power Voltage (Vmp): 30.56V
    Maximum Power Current (Imp): 8.50A
    Open Circuit Voltage (Voc): 37.42V
    Short Circuit Current (Isc): 9.20A
    Module Efficiency 15,3%

Jak się okazało po krótkim czasie baterie padły - wyszło ze wada podczas produkcji.Chodziło o kłopot z diodami.

Obecnie jestem zainteresowany zakupem baterii BEM 260Wp. Może ktoś wie coś więcej na temat baterii BEM 260Wp i chciałby się podzielić opinią czy warte są one zakup.
    DZiękuje
    Tech132
    Level 26  
    Co się zepsuło w tych panelach ?
    Janusz091981
    Level 10  
    Przepraszam że tak długo ale nie miałem za wiele czasu ostatnio. Kłopot pojawił się po czasie spadła moc. Na jednej baterii. Potem pojawił się kolejny. Spadek mocy gdy było dobre nasłonecznienie. Jak baterie były chłodniejsze to moc wzrastała ale bywało też odwrotnie. Oficjalnie otrzymałem odpowiedz że to wada w czasie produkcji. Nieoficjalnie po czasie rozmowy telefonicznej że powstał błąd podczas realizacji zamówienia. Niby osoba która była zatrudniona no krótki czas wysłała mi baterie z reklamacji klientów. Ich wada to diody oraz zła jakość lutu między celami. Baterie odebrani na koszt sklepu. A ja otrzymałem zwrot kasy. Teraz kwestia zakupu innych baterii.