Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
AM TechnologiesAM Technologies
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Tablice w C - Wysyłanie ramki

Damian7546 09 Maj 2016 12:51 2700 37
  • #31
    Damian7546
    Poziom 21  
    Problem rozwiązany częściowo. Miałem uszkodzony max485.
    Jeszcze pytanie odnośnie kodu w C,

    Mam funkcję do obliczania CRC16:
    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod



    Co robię źle wywołując ją w ten sposób:
    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    ?
  • AM TechnologiesAM Technologies
  • #32
    Użytkownik usunął konto
    Użytkownik usunął konto  
  • AM TechnologiesAM Technologies
  • #33
    Damian7546
    Poziom 21  
    Błąd kompilacji:

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
  • Pomocny post
    #34
    Użytkownik usunął konto
    Użytkownik usunął konto  
  • #35
    Damian7546
    Poziom 21  
    No tak deklaracji funkcji zapomniałem :/ Dzięki.
  • #36
    Damian7546
    Poziom 21  
    Jakieś dziwne zjawisko.

    Wszystko działało tz. w pętli pytałem urządzenie po modbusie a teraz jakieś dziwnie zachowanie . Tak jakby zawieszony procesor nic się nie wykonuje w pętli . Co może być przyczyną ?
    Całość poniżej :

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
  • #37
    grko
    Poziom 33  
    Cytat:
    Co może być przyczyną ?


    Nieużywanie systemu kontroli wersji.
  • #38
    Damian7546
    Poziom 21  
    Odpiąłem zasilanie (z USB) na kilka minut po czym załączyłem i normalnie ruszył.

    GrzegorzKostka napisał:
    Nieużywanie systemu kontroli wersji.

    Możesz trochę jaśniej ?

    Dodano po 9 [minuty]:

    Wychodzi raczej na to jak by się licznik przepełniał bo chwile pochodzi od restartu a potem się tak jakby zawiesza.

    Dodano po 13 [minuty]:

    Wszystko działa dopóki nie przyniosę drugiego laptopa z stołu obok i nie położę koło STM32f103 :D
    Po położeniu laptopa koło płytki zawiesza się .... ?

    Dodano po 1 [godziny] 37 [minuty]:

    Wystarczy że położę jack'a od ładowarki koło plytki NUCLEO - przestaje działać.

    Dodano po 31 [minuty]:

    Problem rozwiązany.
    Działo się tak jak pisałem wyżej tylko gdy włączona do sieci była jakaś chińska ładowarka.