Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

DENON 1740 - nie dziala wyjście HDMI

zed37 21 Kwi 2016 09:54 795 8
  • #1 21 Kwi 2016 09:54
    zed37
    Poziom 8  

    Okazyjnie udało mi sie zakupić DVD Denona 1740, niestety przy próbie połaczenia przez HDMI z TV Sony nie mam zadnegi sygnału na TV. Probowałem 3 róznych przewodów z czego przynajmniej 2 mam nadzieje że sa w standardzie 1.4.

    Po wyjściu SCART wszystko działa jak należy.

    Jakieś pomysly? Próbowac z innymi przewodami ? Trzeba kupić jakiś konkretny ?

    0 8
  • #2 21 Kwi 2016 11:15
    CodeBoy
    Poziom 20  

    A to DVD ma jakieś menu ?, np ustawienia źródła ?. czy w TV HDMI działa ?

    0
  • #3 21 Kwi 2016 12:17
    zed37
    Poziom 8  

    ma w menu zmianę źródła ale żadne zmiany nie dają poprawy

    na obudowie przedniej jest przycisk HDMI zmieniajacy rozdzielczość - zmiany nic nie dają ciągle miga kontrolka HDMI na przednim panelu - według instrukcji to błąd połączenia

    0
  • #4 21 Kwi 2016 12:29
    jacwie5
    Poziom 13  

    Podepnij komponentem DENON 1740 - nie dziala wyjście HDMI
    Dźwięk optykiem. Obraz będzie lepszy niż przez hdmi.

    0
  • #5 21 Kwi 2016 12:50
    Polon_us
    Poziom 41  

    A przywrócenie do ustawień fabrycznych (reset) kolega próbował?

    Zarówno Denon i telewizor.

    Jaki system (NTSC/PAL) jest ustawiony w Denon?

    0
  • #6 22 Kwi 2016 08:40
    zed37
    Poziom 8  

    ustawienia fabryczne DVD przywrócone - TV nie ma co przywracać to automat Sony KDL EX711 - wszystkie inne urządzenia dzialaja od razu po podłaczeniu zarowno PS3 jak i tuner NC+ - uzywałem przewodów od PS3 i NC+ bo skoro na nich działa to i w DVD powinni ale nadal nic

    podłączenie po komponent ... obraz jest do bani widać pixeloze, dźwięk jest ok zarowno przez chinch jak i optyk

    nie wiem czy szukac lepszego HDMI (np v2.0) czy iśc do serwisu i sprawdzić gniazdo

    0
  • #7 22 Kwi 2016 10:15
    Polon_us
    Poziom 41  

    zed37 napisał:
    podłączenie po komponent ... obraz jest do bani widać pixeloze,

    Czy kolega zmienił ustawienia przy tym połączeniu? Np. 1080i - połączenie Component obsługuje tą rozdzielczość.
    zed37 napisał:
    nie wiem czy szukac lepszego HDMI (np v2.0) czy iśc do serwisu i sprawdzić gniazdo

    Jeżeli połączenie Component nie przyniesie oczekiwanych efektów, to chyba wizyta w serwisie będzie konieczna.

    0
  • #9 24 Kwi 2016 21:34
    zed37
    Poziom 8  

    Component ustawiłem prawidłowo - kable mam kiepskie bo jakieś zwykłe chinch
    Obraz jest - minusem tego podłaczenia jest osobny dźwięk czyli zawsze trzeba włączyć wzmacniacz żeby mieć dźwięk. Czasem do zwykłej bajki dla dzieciaka sie nie oppłaci dlatego ciągle walcze z HDMI na razie bez rezultatu.

    Jakies pomysły ? Walniete gniazdo HDMI?

    0