Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sprzęt diagnostyczny 2015 - co wybrać. Opinie i recenzje.

lukasz6263 22 Nov 2015 16:04 30678 171
Texa Poland
    Hiperplazmotron
    Level 10  
    Koledzy jak jest z texą po wygaśnięciu abonamentu sprzęt będzie działał w ostatniej wersi aktualnej czy jest tak jak z KTS-m
  • Texa Poland
    Jackall
    Level 27  
    Mam zainstalowane Net F. 2.0, 3.0, 3.5, 4, 4.0 podpatrzone w regedit. Dodatkowo w programach znalazłem N.F. 4.5 A błąd wywala ten sam. Nikt nie miał takiego problemu?

Dodano po 4 [godziny] 50 [minuty]:

Po sprawie. Wszystko śmiga.
    wopik6
    Level 14  
    Witam wszystkich

Chciałbym zapytać jaki tester diagnostyczny z tych uniwersalnych posiada możliwość testowania połączeń magistrali CAN w pojazdach osobowych? Wiem napewno że KTS 890 na to pozwala ale chodzi mi o jakiś bardziej cenowo dostępny.
  • Texa Poland
    wopik6
    Level 14  
    Chodziło mi o coś w kierunku zintegrowanego urządzenia do diagnostyki pod konkretne modele pojazdów.
    Jacek79
    Level 37  
    Oscyloskop posiada mozliwośc testowania magistarli CAN
    bary2004_2005
    Level 10  
    Witam, panowie mam auto-coma lecz padł mi program, chciałbym go jeszcze raz zainstalować bez wgrywania nowego systemu windows, czy ktoś się orientuje jak rejestrze może być nazwany folder do autocoma ? przeczytałem kilka forów i wszyscy piszą żeby wykasować tylko nikt nie pisze który, u mnie nie ma pliku z nazwą autocom jak gdzieś wyczytałem. Nie mogę zainstalować bez wykasowania bo wyskakuje błąd
    tzok
    Moderator of Cars
    bary2004_2005 wrote:
    czy ktoś się orientuje jak rejestrze może być nazwany folder do autocoma ?
    W rejestrze nie ma nic do kasowania.

C:\Program Files (x86)\Autocom
    C:\users\**USER**\AppData\Roaming\Autocom
    bary2004_2005
    Level 10  
    [quote="tzok"]
    bary2004_2005 wrote:

C:\users\**USER**\AppData\Roaming\Autocom[/quote

witam dzięki za odpowiedz, walczę z tym od kilku dni z przerwami.
    usunąłem c:\użytkownicy\...\appdata\autocom, następnie
    c:\programdata\autocom

niestety w c:\program files ani w c:\pliki programów (x86) nie mam folderu autocoma i nadal mi nie odpala instalacji :(

Dodano po 5 [godziny] 1 [minuty]:

[quote="bary2004_2005"]
    tzok wrote:
    bary2004_2005 wrote:

C:\users\**USER**\AppData\Roaming\Autocom[/quote

witam dzięki za odpowiedz, walczę z tym od kilku dni z przerwami.
    usunąłem c:\użytkownicy\...\appdata\autocom, następnie
    c:\programdata\autocom

niestety w c:\program files ani w c:\pliki programów (x86) nie mam folderu autocoma i nadal mi nie odpala instalacji :(

jeszcze oczyściłem rejestr ccleanerem rejestr ale nic nie dało, chyba jeszcze jakieś piki w windows się wgryzają ?
    Adam Gmail
    Level 11  
    wopik6 wrote:
    Witam wszystkich

Chciałbym zapytać jaki tester diagnostyczny z tych uniwersalnych posiada możliwość testowania połączeń magistrali CAN w pojazdach osobowych? Wiem napewno że KTS 890 na to pozwala ale chodzi mi o jakiś bardziej cenowo dostępny.

Gscan 2 ma taką możliwość. High. Middle, Low Can

Ciąg dalszy.
    dariusz19877
    Level 10  
    Za 16 tyś to bedzie dobry pdl4000.
    ALIBABA I
    Level 30  
    Witaj kol. bary2004_2005 pociągnij dejnstalację jeszcze Revo Uninstaller masz problem bo coś jeszcze siedzi ci w rejestrze
    Piasek80
    Level 31  
    Czy ktoś z szanownych ma/miał do czynienia z tworem Foxwell NT301?
    shuzzly
    Level 14  
    I co z tym Foxweell NT301?
    Bo nie wiem czy brać ;)
    Piasek80
    Level 31  
    Kupiłem.
    Du*y nie urywa. Komunikuje się ale:
    - tylko ze sterownikami silników (a większość problemów to osprzęt czyli moduły dodatkowe)
    - z czytaniem tych błędów to też na 2x
    np Opla z check`iem bez problemu zdiagnozował ale Peugeota z wypadającym zapłonem ani myślał. Nie widzi błędów ani bieżących ani sporadycznych zapisanych w pamięci
    Jako urządzenie do wożenia w schowku żeby w razie czego podpiąć praktycznie każde auto i coś tam sprawdzić czemu ten check się świeci pewnie dobre ale żeby coś podziałać z różnymi problemami - niestety nie ogarnia. Plus że podpinasz pod OBD i działa, żadnego pier... się z notebookami, kablami, oprogramowaniami które raz działa a 3x nie. Ale możliwości diagnostyczne mocno ograniczone.
    Menu po polsku to też tak na 2x bo menu do poruszania się przed komunikacją jest po polsku ale jak już wejdziesz w parametry silnika to niczego po polsku nie uświadczysz. Poza tym parametry... no co z tego że wyświetla ci jakieś korekty jak nie pokazuje wartości referencyjnych dla danego silnika. I tak nie wiesz czy to prawidłowe czy nie.
    Obstawiam użytkowość urządzenia na poziomie: pali się CHECK to coś tam pokaże żeby wiedzieć gdzie szukać ale jak coś tam od czasu do czasu go trapi... w jakichś określonych okolicznościach - niestety.
    Reasumując:
    3 wizyty u jakiegoś "magika" i masz urządzenie spłacone dla tych co kilka takich wizyt muszą robić na kwartał, ale jakbyś chciał coś podziałać hobbystycznie w autach swoich czy znajomych niestety mało przydatne.
    shuzzly
    Level 14  
    Dzięki za wyczerpującą opowieść.

Właśnie testowałem kilka do 300zł, i fakt tylko błędy silnika.
    A mnie właściwie chodzi o airbag, bo ciągle coś się psuje i chciałbym zlokalizować czy to poduszka, czy to fotel, kurtyna itd.
    Byłem raz u mechanika i zlokalizował ze poduszka w kierownicy (60zł) więc kupiłem poduszke i wymieniłem, błąd zniknął. I miałem spokój przez jakiś czas. Teraz znów błąd airbag a nie mam zamiaru znów dawać 60zł za lokalizację, bo pojadę teraz to później znów to samo. Więc wolę kupić jakiś tester.. ale już nie za 1000zł.

Myślałem o Lexie (auto peugeot) i wozić ze sobą laptopa gdy w dalekie podróże?
    Też nie wiem ile wytrzymam z tym pezotem, więc jak kupię to do innych marek.
    Piasek80
    Level 31  
    Lexia/Planet to koszmar: po pierwsze to stare i g... warte. Trzeba lecieć po diagboxie.
    Zainstalować to żeby działało - cud. A i to żadna gwarancja że przy kolejnym podpięciu będzie chciało współpracować.
    Właściwie wymaga osobnego kompa z czystym systemem.
    shuzzly
    Level 14  
    Nie no oczywiście ze Diagdbox. Chodziło o interfejs Lexia i program Diagbox.

I się zastanawiam właśnie.. który mały tablet z Win przyjąłby/zainstalował Diagboxa? ;)
    Piasek80
    Level 31  
    W ciemno mogę ci napisać że nie pójdzie.
    Poczytaj tematy dot. tego oprogramowania i problemów z działaniem na forach PSA.