Przede wszystkim jakość, jak weźmiesz do ręki to zobaczysz.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theremichal72 wrote:Kupiłem już Clipa V110 za 780pln z 12 miesiączną gwarancją sprzedającego.
Otrzymałem też ofertę za 640pln z tym że gwarancja tylko rozruchowa i roczna u producenta.
Wiadomo że sondy padają jak muchy i nie warto chyba ryzykować i liczyć na gwarancję producenta na polach ryżowych.
Sprzęt działa poprawnie ale jak zwykle był problem z zainstalowaniem sterowników ISO.
Pomógł dopiero format systemu.
gontdanielek wrote:mam autobossa i byłem nie zadowolony,bo miłałem większe oczekiwania,ale jak zobaczyłem jak inne testery uniwersalne sobie radzą to jednak zauważyłem ,że nie jest taki zły.Wiekszośc programów na wzór serwisówek,czyli chociaż możesz podejrzec wszystkie parametry,inne które się spotkałem miały okrojone podglądy,a większośc silników to przez EOBD,czyli za dużo nie widac.Ale nie jest idealny wiadomo.Jeden robi to lepiej ,drugi tamto.Nie robi dobrze citroenów,peugeot po can dobrze i reno tak sobie.Reszta ok.po za małymi wpadkami.Trza miec zawsze kilka aktualizacji strszych ,bo na nowych nie zawsze wszystko chodzi.Nie raz trzeba użyc starszej wersji programu.Jestem zainteresowany kupnem uniwersalnego testera.
Motronic wrote:To nie ma alternatywy. I szukaj Hewletta. Tutaj pojawią się wpisy o jakichś Op-comach. Mistrzowie, srop-com to góra 40% możliwości dwójki.
gontdanielek wrote:Witam.
Jestem zainteresowany kupnem uniwersalnego testera. Rozważam takie testery jak: Autoboss V30, Maxidas DS708, Lunch X431, CDIF
Bardziej zależy mi na obsłudze aut europejskich.
Czy możecie wyrazić opinię który tester będzie lepszy.
gontdanielek wrote:Witam.
Jestem zainteresowany kupnem uniwersalnego testera. Rozważam takie testery jak: Autoboss V30, Maxidas DS708, Lunch X431, CDIF
Bardziej zależy mi na obsłudze aut europejskich.
Czy możecie wyrazić opinię który tester będzie lepszy.