Fiata robi:-) a pierwsze słyszę żeby można było Launch-em robić korektę licznika...chociaż na tym mi akurat nie zależy
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereroberto123456 wrote:Korekte tak. Hehe dobre. Klego ale chyba tylko do przodu! To się zgodzę jak np. chcesz nowy czysty licznik ustawić po wymianie. CDIF 2 też ma taką opcje w niektórych fiatach ,alfach ,sprawdzałem ale tylko do przodu ,do tyłu ni huhu i bardzo mnie to cieszy.Tym co kręcą do tyłu to bym jaj. pourywałW Pandzie na bank,w innych nie wiem.
matiss wrote:_mileq_ wrote:Mam go dokładnie rok i właśnie kończy mi się okres darmowej aktualizacji. Jeśli ktoś chciałby się za jakiś czas podzielić aktualizacjami to byłbym wdzięczny i jakiś pewnie browarek by się znalazł
Próbowałem sam taki myk i mój tester się zablokowałale po wgraniu swoich własnych starych ruszył na szczęście
![]()
Kilka miesięcy temu pytałem o forum Autobossa V30 których sprzedawcy się tak strasznie chwalili i faktycznie jest takowe wystarczy wejść na ich stronę albo allegro i tam będzie adres bo tu chyba nie mogę podać. Forum jak dla mnie świetna sprawa dużo podpowiedzi w tym jak podłączyć różne dziwolągi, widać że dopiero się rozwija bo na dziś dzień jest zarejestrowanych 120 osób ale ważne że jest i razem z pomocą techniczną stanowi jak dla mnie dużą pomoc. Po już dość długim czasie użytkowania dalej podtrzymuję że wybrałem najlepszy tester na rynku (choć oczywiście nie bez wad jak wcześniej koledzy wspomnieli ale który ich nie ma)
svavecone wrote:Poszukuje kogos kto mial kontakt z /posiada/uzywa " autocom cdp pro TRUCKS ".
Chcialbym skonsultowac mozliwosci tego sprzetu w konfrontacji z diagnoza ciezarowek .
Prosze o kontakt lub wszelkie info o sprawnosci tego interfejsu .
Podziekowal
tolson wrote:kolego qubus, autoboss odczytuje nowe modele jeepa, te z silnikiem merca tez, jest kilka tematow na temat chryslera i silnikow crd na forum autoboss.co.uk. Sam posiadam 2.7 crd i zastanawiam sie nad kupnem autobossa (clona) pozdrawiam
Dodano po 36 [minuty]:
Wlasnie dostalem meila od chinczykow ze dodaja rok updateow za free do swojego klona, wysylaja login i pass konta z ktorego mozna updejtowac interfejs, czy moglby ktos potwierdzic ta informacje, czy ktorys z kolegow posiada klona Autobossa. pozdrawiam
gontdanielek wrote:Witam.
Jestem zainteresowany kupnem uniwersalnego testera. Rozważam takie testery jak: Autoboss V30, Maxidas DS708, Lunch X431, CDIF
Bardziej zależy mi na obsłudze aut europejskich.
Czy możecie wyrazić opinię który tester będzie lepszy.
Werewolf wrote:michal72 wrote:Kupiłem już Clipa V110 za 780pln z 12 miesiączną gwarancją sprzedającego.
Otrzymałem też ofertę za 640pln z tym że gwarancja tylko rozruchowa i roczna u producenta.
Wiadomo że sondy padają jak muchy i nie warto chyba ryzykować i liczyć na gwarancję producenta na polach ryżowych.
Sprzęt działa poprawnie ale jak zwykle był problem z zainstalowaniem sterowników ISO.
Pomógł dopiero format systemu.
Chyba sobie kolego kpisz taka wypowiedzią.
Obydwa urządzenia są z Chin tylko że w razie gwarancji za 780zł nie czekasz 30dni na wysyłkę, tylko dostajesz od razu nowy sprzęt od sprzedającego w Polsce, a On to odsyła. Za to zapłaciłeś 140zł czy warto sam oceń.
Tylko tym się różni.
Ps. Ja bym życzył wszystkim aby była taka obsługa klienta jak w Chinach.
piki7 wrote:Dzięki kolego dylan1 ale za jaltest trzeba trochę sałaty wyłożyć a za ten Delphi, przedstawiciel powiedział że razem z osobowymi i kablami wyrobie się w 14tyś i jeszcze mi jakiś upust da.
Pozdrawiam
potegat wrote:Co wybrać do diagnostyki BMW ? GT1 czy OPS.
Nie wiem czy dobrze doczytałem ale Ops obsługuje tylko modele powyżej E65 ?,
I czy taki Gt1 z allegro za niecałe 3000 do czegoś się nadaje ?.
matiss wrote:Quote:Witam.
Też chciałbym uzyskać informacje na temat tego urządzenia. Czy dobrze sobie radzi z samochodami azjatyckimi i z francuzami?
Witam, do niedawna zaraz jak go kupiłem była to największa bolączka Autobossa bo nie robił ani Fiatów po CANie czyli od 2005 w górę ani nie chciał się połączyć z nowymi silnikami HDI w PSA czyli generalnie była kicha prawie taka jak w Launchu.
Ze dwa miesiące temu wyszedł Fiat 1.8 i z każdym Fiatem teraz łączy bez problemu a chyba z dwa tygodnie temu wyszedł Fiat 2.0 który mnie nawet zaskoczył bo robi i regeneracje DPF i kodowanie wtryskiwaczy! Jeszcze nie miałem okazji przetestować ale jak to zrobię to na pewno wspomnę na forum.
Trochę żałuję że zamówiłem tego DEC'a bo z tym Fiatem teraz mocno pocisnęli.
Co do PSA to też doszła obsługa DPF'ów którą przetestowałem i fajnie wypala a miałem okazję też podpiąć 1.6 HDi w Peug. 308 z którym połączył się bez problemów jakie byłyby kilka miesięcy temu.
Quote:Dziękuję za odpowiedź.
Proszę powiedź mi jeszcze taką sprawę, ponieważ nie pisze w opisie czy przy pomocy tego urządzenia jest możliwość „cofania" tylnych tłoczków hamulcowych w nowszych samochodach typu passat b6 czy nowe reno megane? Pytam, ponieważ nic o tym nie jest wspomniane..
w Renówce Scenicu V30 ostatnio cofałem tłoczki więc podejrzewam że w innych modelach Reno też bez problemu to wykonasz.
rafels666 wrote:NOTIFICATION of Unauthorised Sellers in POLAND
This is to notify that xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx In the POLAND ARE NOT OFFICIAL SELLERS OF AUTOBOSS PRODUCT. Any unit purchased from xxxxxxxxx AND xxxxxxxxxxx will be BLOCKED from updates and will not receive ANY after sales service.
THE ONLY ONE OFFICIAL DEALER IN POLAND IS xxxxxxxx
Its Tel number is xxxxxxxxx.
Website: xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx trading as AUTOBOSS POLAND HAS FULL RIGHT TO REPRESENT OUR COMPANY IN POLISH MARKET."
całą sprawę zostawiam do komentarza przyszłym nabywcom , cała ta informacja potwierdza iż v30 zakupione w innych krajach jest legalne i jasną sprawą jest ża aktualizacje otrzymuje z kraju z którego zakupiłem taki sprzętnatomiast w przypadku ethosa , aktulaziacje można kupić bezporblemowo w Polsce.
Podobna informacje widnieje na strone launcha .
To tyle z mojej strony , zainteresowanym na priv mogę podesłać , bezpośrednich pewnych dostawców v30 i diaguna, po ethosa wybrałem się sam do UK.
sobol350 wrote:witam.ja do osobówek polecam SOLUS
auto-77 wrote:Witam wszystkich. Mam pytanko czy Gutmann jest lepszy od KTS-a i Launcha, czy warto wywalać tyle kasy
hg25 wrote:Witam
Panowie przeczytałem chyba ze dwa razy forum i....
Prosze tylko o informację jak rzeczywiście radzi sobie LAUNCH X431 z PSA?
Potrzebuję tester do aut PSA oraz VW Audi i Opel reszta mnie nie intersuje.
A może autoboss V30?
dylan1 wrote:poczytaj forum, niky nie bedzie za reke prowadził jak zielony jestes
Motronic wrote:Miał ktoś do czynienia z Snap-on Solus Pro? Jak to się spisuje?
michal72 wrote:Testowałem Snap-on Solus Pro.
Nie miałem za bardzo czasu na zabawę nim.
Jest szybki,mało czytelny i masa wartości zmierzonych wzięta z kosmosu.