Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sprzęt diagnostyczny - 2008 co wybrać. Opinie i recenzje.

flashh 08 Sep 2009 21:38 15360 436
Texa Poland
    erdaniel
    Level 14  
    Maciek_GSi wrote:
    Witam Panowie.
    Temat obszerny, przeczytalem od deski do deski. Interesuje mnie jednak co wybrac do diagnostyki glownie bmw i grupy vag. Co polecacie, budzet jakies 15tys.

Pozdrawiam

to kup serwisówki do tego i jeszcze Ci 10tys zostanie.JA mam cdif ,laucha, Vag i pare drobniejszych gadżetów i na poziomie błędy ,parametry ,kodowania i w zależności od marki wiele innych funkcji te sprzety bardzo dobrze się uzupełniają.i jak bym miał kupić jescze raz to bym to samo kupił.

Dodano po 17 [minuty]:

ainal wrote:
    kubuleusz wrote:
    adam7009 wrote:
    myslałeś nad Autoboossem?

Wszedlem i czytalem ale chyba skłaniam sie do czegos z laptopem. Chyba ten CDIF/2 (nie wiem czy poprostu sobie go nie wkręciłem do głowy). Rewelacyjny nie jest ale może na początek wystarczy.

Potrzebujesz jakiegoś pretekstu żeby sobie kupić laptopa? :-)
    CDIF to lipa w porównaniu nawet do stareńkiego luncha

głupoty piszesz i wprowadzasz w błąd.
    najpierw piszesz że cdif to lipa w porównaniu do launcha ,pózniej że launch to przeżytek.cdif to polski sprzęt ,cały czas się rozwija ,masz kontakt z jego twórcami,forum ,pomoc pod telefonem,tani abonament a launcha nawet nie porównuj nawet do innych biorąc pod uwagę jego mozliwości i cenę.co to znaczy że przeżytek,że są ładniejsze z kolorowym wyświetlaczem i wifi czy coś tam ,to wszysko najczęściej wodotryski przeszkadzającece w działaniu urządzenia.
  • Texa Poland
    zamela
    Level 14  
    Jakie urządzenia do diagnozy jak największe ilości europejskich samochodów ?

Z forum dowiedziałem sie o takich urządzeniach jak
    CDIF , LAUNCH , AUTOBOS

może ktoś zbierze do kupy plusy i minusy poszczególnych urządzeń albo szczerze poleci co kupić.
    kuba78
    Level 1  
    witam

Dodano po 4 [minuty]:

witam panowie co lepsze jeden do kwoty 15000 ,czy dwa tansze?jak pisaliscie wyzej nie wszystkie sie poprawnie łączą co bedzie lepsze,mam na mysli diagnoze ogolna,kodowanie,abs,silniki,skrzynie itp.
  • Texa Poland
    misko8_5
    Level 2  
    Witam :)
    Jestem elektro mechanikiem, jak wiadomo postęp elektroniki w samochodach się rozwija i potrzebowałbym urządzenie do zdiagnozowania usterek itp. zależało by mi na urządzeniu obsługującym wiele marek, jestem początkujący w sprawach związanych z takimi urządzeniami i cudów i tak nie będę robił z początkiem, więc może być taki ogólniak.

Ja myślę nad Launch x431 (ok 9000zl) i do tego LEXIA PROXIA Citroen Peugeot (ok.2800zl)
    Odnośnie tego Launcha x431 właśnie mam problem gdyż piszą nie którzy na forum że to przeżytek już itp. !! a jest taka wersja Launch x431 DIAGUN i się zastanawiam czy to jest warte wydania 2 tyś więcej gdyż tak to wygląda.!!

Jeszcze jak tam jest z językiem polskim bo słabo podobno ale myślę że na logikę i tzw po chłopsku się to ogarnie z czasem !! czy też się mylę ??

Tego Launcha zamierzam kupić od tego gościa z Krakowa Viaken.pl
    Pozdr.
    krzemiu
    Level 10  
    miszagrom wrote:
    Panowie możecie mi coś powiedzieć na temat TESTER TECHA Magnet Marelli.Czy naprawdę jest taki uniwersalny, szczególnie do ciężarówek?
    To techa czy TEXA ? Ja w pracy uzywam TEXA wloski sprzet ale daje rade jest naprawde pomocny do DAF Iveco inne nie wiem bo tylko glownie Daf robimy
    altar3
    Level 12  
    witam
    a jak się prezentuje TEXA TXT, czy sprzęt jest warty swojej ceny, i jak jest z licencją na program
    rafix751
    Level 2  
    Ja wyrażę swoje zdanie na temat autobossa który użytkuję od maja tego roku. Ogólnie jestem zawiedziony. Np. auta z tego tygodnia Rover 25,45 brak komunikacji nawet przez OBD, mazdy 323, 626 brak komunikacji, Daewoo Lanosy97rok,2004 rok-brak komunikacji przez markę-tylko przez OBD, stare fordy eskorty-kolejna porażka, stare ople różnie, stare francuzy-różnie.Przez OBD to komunikuje mi się z każdym autem prosty tester AEB który kupiłem za 2500 zł 5 lat temu do regulacji instalacji gazowych. W autobosie mam w walizce z 15 wtyczek do różnych marek (to super) ale co z tego skoro skoro z niczym mi się to nie komunikuje. Dobrze VW group prawie jak VAG, niezle mercedesy, kia,hyundai, chrysler. Z drugiej strony tester wygląda naprawdę profesjonalnie, żadnych kabli z komputerem, a klient płaci za to co widzi. Generalnie jak powiedział jeden z przedmówców swojej ceny warte są tylko serwisówki.
    automis
    Level 2  
    A co powiecie na temat CDIF2, słyszałem od znajomego że się polepszyło i ładnie robi diagnostykę, może więc jako uniwersala tego warto kupić ??

Pozdr
    coach
    Level 13  
    Witam mam dwa pytania a mianowicie, Launch x431 wart jest swojej ceny,kupować czy szukać coś innego. Pozdrawiam
    monley
    Level 10  
    zobacz sobie na reflex 4130 http://www.autotechnika.net/testery-instalacj...ktronicznych-pojazdow-OTC-Sintesys-Reflex.htm jest wersja bez abonamentu tyle że masz mniej złącz resztę musisz sobie dokupić, na dzień sprzedaży wersja bez abonamentu ma najnowszy soft, ja się poważnie na tym zastanawiam, podobno w tej cenie nie można kupić nic lepszego, zresztą po testerze uniwersalnym niema co się spodziewać że wszystko będzie robił do tego pozostają serwisówki
    zamela
    Level 14  
    Czy na początek zakup CDIFa będzie dobrym krokiem ??

Wiadomo jako początkujący raczej nie szukam serwisówek bo i kasy tyle nie mam a bardziej urządzenie w miarę uniwersalne z maksymalnie rozbudowanymi funkcjami.

Diagnostyka aut w różnych rocznikach 1990 do dnia dzisiejszego

Tak szukałem w sieci i natknąłem się na takie urządzenia
    CDIF
    LAUNCH
    BOSCH KTS
    AUTOBOSS
    SINTEYSYS
    GP100
    DELPHI DS ...
    itp..

Które polecilibyście ??
    User removed account
    User removed account  
    piters33
    Level 11  
    Motronic wrote:
    CDIF odpada.
    Launch jest ok .
    Bosch, ale zalezy który i na jakich zasadach ( ten abonamemt)
    GP100 jest ok, ale azja słabo u niego, zresztą w każdym poza Launchem.
    Delphi chwalą.

to co lepsze KTS czy DELPHI
    irek924
    Level 14  
    witam planuje kupić urządzenie diagnostyczne WOW firmy wurtch w pełnej wersji czy możecie mi coś opisać o jego możliwościach i czy jest wart kupna go do warsztatu
    carsmot
    Level 19  
    Używam. Dość dobry .Ładnie robi Fordy (kodowanie wtrysków itp.) .Kłopoty z Mercedesami niektórymi . W miarę fajnie BMW ,Opel,Renault, Citroen,Peugeot .Grupa VW prawie b.dobrze (kanały itp). Azja mocno okrojona .

Ciąg dalszy.