Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sprzęt diagnostyczny - 2008 co wybrać. Opinie i recenzje.

flashh 29 Nov 2008 08:29 15510 436
Texa Poland
    Gulek_86
    Level 2  
    estera
    do europy.Bylem zdecydowany na X431 LAUNCH ale kiedy bardziej zagłębiłem się w temat to wszyscy opisują ze tester bardziej nadaje się do Japońców.Ja siedzie bardziej w BMW.MB,AUDI,FORD,VW,OPEL,...itp.I czy możecie mi powiedzieć w jakim %% X431 ogarnia te marki????I czy jest ktoś kto mieszka w kujawsko-pomorskim i korzysta takiego sprzętu i mógł by się wypowiedzieć na jego temat.

Dodano po 2 [minuty]:

Przeprasza ucieło mi pościk :|

Witam mam mały warsztat i ogromny dylemat.A mianowicie przeczytałem wasze posty i ....No właśnie oszalałem.Mam do wydania jakieś 12000zł.Szukam testera
    do europy.Bylem zdecydowany na X431 LAUNCH ale kiedy bardziej zagłębiłem się w temat to wszyscy opisują ze tester bardziej nadaje się do Japońców.Ja siedzie bardziej w BMW.MB,AUDI,FORD,VW,OPEL,...itp.I czy możecie mi powiedzieć w jakim %% X431 ogarnia te marki????I czy jest ktoś kto mieszka w kujawsko-pomorskim i korzysta takiego sprzętu i mógł by się wypowiedzieć na jego temat.
  • Texa Poland
    damianbiker
    Level 12  
    flis wrote:
    Jakim urządzeniem zdiagnozować volvo s40 96r 1,8 16v.Obecnym interfejsem podłączyłem się tylko do Abs oraz Poduszek.Pozdrawiam

Podpinam sie pod pytanie ale model S80
  • Texa Poland
    Gulek_86
    Level 2  
    PROSZE O POMOC

Witam mam mały warsztat i ogromny dylemat.A mianowicie przeczytałem wasze posty i ....No właśnie oszalałem.Mam do wydania jakieś 12000zł.Szukam testera
    do europy.Bylem zdecydowany na X431 LAUNCH ale kiedy bardziej zagłębiłem się w temat to wszyscy opisują ze tester bardziej nadaje się do Japońców.Ja siedzie bardziej w BMW.MB,AUDI,FORD,VW,OPEL,...itp.I czy możecie mi powiedzieć w jakim %% X431 ogarnia te marki????I czy jest ktoś kto mieszka w kujawsko-pomorskim i korzysta takiego sprzętu i mógł by się wypowiedzieć na jego temat.I co powiecie o AUTOBOSS.POMOCY
    jendrek1969
    Level 11  
    Witam Potrzebuje rady,czy warto kupić KTS 540 .Pozdrawiam...
    gazda1234
    Level 10  
    witam! mam pytanie co myslicie na temat urzadzenia takiego jak diag ng3 do diagnostyki renault truck bo mam mozliwosc zakupienia i nie wiem czy warto
    damianbiker
    Level 12  
    fake_nick wrote:
    cdp autocom

Była to odpowiedź na moje pytanie odnośnie Volva - 2001 rok S80 ?

Jeśli tak to coś więcej na temat tego jakie koszty oraz jak wygląda sprawa aktualizacji ?
    strzalaaa
    Level 17  
    Carprog-używa ktoś? warto czy sobie odpuścić?
    tocka
    Level 24  
    mam pytanie czym da się dodać nowe kluczyki do vito 108 CDI ?
    Stare zostały zagubione
    mały31
    Level 2  
    Witam wszystkich.Mam pytanie czy kupić KTS 540 ?co to urządzenie potrafi(czy robi immo,kasuje airbag,serwis) jaki wybrać abonament.Pozdrawiam wszystkich
    Anonymous
    Anonymous  
    ksergraf
    Level 2  
    Witam
    Poszukuję dobrego a zarazem niedrogiego urządzenia do programowania nowych kluczy w autach.
    Jest tego trochę np. SBB silcy, RT-3 JMA, DM-100 lub AD 100 PRO z Adwanced Diagnostics i jeszcze parę chińskich podróbek (dużo tańszych)
    Może ktoś miał do czynienia z jedną z tych maszynek i może się podzielić uwagami na temat zalet i wad.
    Pozdrawiam
    romoo
    User under supervision
    elektronika6
    W koncu nowe urządzonko, a jak się spisuje z renówkami po 2002r i może z dostawczakami z którymi mam wieczne problemy jumper ducato daily wiecznie łamią albo psują kluczykiz immo??
    Anonymous
    Anonymous  
    automex
    Level 14  
    interesuje mnie opinia użytkowników na temat testera AUTOBOSS V30 SCANNER z opisu wynika że to jest super sprzęcik ale jak jest naprawdę
    jaceksu25
    Level 19  
    Witam!
    Szukam testera lub softu oczywiście do kupienia do aut MITSUBISHI ( evoX, new lancer, new colt, l200, outlander, grandis..). Jak macie jakieś linki do podrzucenia to będę bardzo wdzięczny.
    Być może mam pecha i nie mogę znaleźć na naszym forum, ale zawsze warto zapytać :D

I korzystając z okazji ta sama prośba do aut subaru (tribeca, sti, legacy itd..)
    Pozdrawiam
    TheBill
    Level 24  
    Znalazlem cos takiego jak "MACSCAN" znajdziesz na EBAY (co.uk) - nie wklejam linka ze wzgledow regulaminowych.

Compatability: OBD, OBD2, EOBD,
    Computer Interface: USB 1.1

Suitable For:
    Alfa Romeo, Audi, Austin, Bedford, Bentley, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Corvette, Daewoo, Daihatsu, Daimler, Datsun, Ferrari, Fiat, Ford, Hillman, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Lada, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MG, Mini, Mitsubishi, Morgan, Morris, Nissan, Peugeot, Porsche, Proton, Renault, Rover, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Sunbeam, Suzuki, Talbot, Toyota, Triumph, TVR, Vauxhall/ Opel, Volkswagen, Volvo,

Cena niestety wysoka :( od 500 do 1000 .... GBP

#############################################

Znalazlem tez "EOBD OBD 2 PRO SCANNER FOR DAEWOO HYUNDAI MITSUBISHI" cena 784 euro. (ebay de)
    Anonymous
    Anonymous  
    oidakra
    Level 12  
    Witam.
    Mam poważny problem z testerem Launch x431.
    Otóż po uruchomieniu zawsze włączał się ten cały system, a od pewnego czasu po wciśnięciu "ON" na ekranie nie pojawia się nic, tylko podświetlenie jest....:?:
    jestem już całkowicie bezradny. Kartę sprawdzałem w czytniku na kompie i jest sprawna.
    Jeśli ktoś wie gdzie tkwi problem to proszę o pomoc.
    Anonymous
    Anonymous  
    oidakra
    Level 12  
    A czy ktoś może wie jaka jest przyczyna uszkodzenia owego smarta? (zakładając oczywiście, że to on ma winę)

Ostatnią rzecz, którą robiłem to kasowanie inspekcji 1 w Skoda Fabia 00' 1.9SDI. A właściwie próbowałem wykasować, bo w efekcie nie doszło do skutku - na wyświetlaczu było cały czas "system jest resetowany" czy coś podobnego. Czekałem ponad pół godziny, aż w końcu rozłączyłem wszystko, spakowałem i tak sobie stał w walizce jakiś tydzień. No i zrobił mi teraz taką niespodziankę, że w ogóle się nie włącza tylko podświetlenie się zapala.:cry:
    romoo
    User under supervision
    Jesli chodzi o esi tronic można pobrać demo 4 płyty dvd.
    Według mojego zdania nie jest używny.
    \
    Tak dużo info ale o łodziach traktorach i silnikach przemysłowych.
    Dla mnie nie użyteczne.
    /
    Możecie używać zmień bo sie robi 100 noga z tego tematu.
    suchy_78
    Level 1  
    witam wszystkich.
    Chciałbym się doradzić który tester wybrać x-431tool czy autoboss a może st-6000.Czekam na wasze opinie.
    Więcek Krzysztof
    Level 12  
    Potwierdzam jakośc i wyposażenie sprzętu Carman Scan o jakim opisuje elektronika6. Obecje posiadam Carmana I z programem do 2004 roku, diagnoskop jest podłączany pod marki wszystkich rodzajów samochodów, odczyty błędów spolszczone. Aktualizacja oprogramowania do nowszych typów jest jednak płatna.
    Anonymous
    Anonymous  
    darekkaw
    Level 2  
    Ja używam carmanscan lite do azji i ameryki nie mam wykupionej europy i jak do tej pory nigdy nie miałem problemu z japońcami, świetny sprzęt za normalną cenę. Warto dodać że kia i hiundaja robi na poziomie serwisowym, czego nie robi X431
    mmichall
    Level 10  
    witam moze yutaj uzyskam jakąs pomoc
    jestem początkujący w tym temacie mam interfejs obd 2 usb na układzie FTDI FT323 BM 615-1 chiałbym go uruchomić na laptopie gdzie nie posiadam gniazd com i zakładki w menadżer urządzeń odnosnie tych portów mojepytanie brzmi jak zainstalowac ten interfejs jakich progrmaów użyc do wirtulanego portu com i czy to możliwe? Dodam ze walczyłem juz na zwykłym kompie gdzie sa com ale komputer po podłączeniu kabelka znajduje mi nieznane urządzenie jako usb i nie wyswietla w zakładce porty com i usb ze cos znalałz mimo instalacji sterowników FTDI ze strony producenta :!:
    darek640
    Level 15  
    WITAM.
    Panowie potrzebuje opinii o tych urządzeniach co lepiej wybrać EPS 200 CZY DIT 31 zastanawiam się nad kupnem jednego z tych urządzeń.
    zombek_
    Level 12  
    Koledzy mam pytanie odnośnie Launch X431 Tool, jak jest w tym diagnoskopie z bezprzewodową komunikacją ? Nie stwarza problemów ? I jak jest z wyposażeniem, to to samo co zwykłe X431 tylko inaczej popakowane z kolorowym wyświetlaczem i komunikacją bezprzewodową ? Ktoś mi odradza zakup TOOL, twiedząc że będzie problem właśnie z komunikacją bezp. i że sie nie opłaca płacić więcej 3 tyś tylko za kolorowy wyświetlacz i tą nieszczęsną komunikację. Wypowie sie ktoś kto ma TOOL-a?
    sebaksiaz
    Level 10  
    Witam mam zamiar kupic X431 mam pytanie tak naprawde z jakimi markami słabo sobie radzi i jak to jest z tym tłumaczeniem na polski? Z góry dzięki za odp. pozdrawiam