Witam
Dzieki za odpowiedz... ale to raczej nie rozwiazuje mojego dylematu...
Moze ktos jeszcze sie wypowie o uzywanych nokiach... lub nowych tv z mojego skromnego przedziału cenowego ??
dzisiaj przywieźli mojego LOEWE MODUS i jako, że przywieźli wieczorem a na dworze jest mróz to teraz stoi i odtaja (nie chcę żeby coś się spaliło z powodu szoku temperatury). Jutro zaraz po pracy będę go testował i dam znać co i jak
żeby porównać to trzeba stwierdzić jak wszystkie trzy telewizory odbierają na antenie/kablówce/satelicie/DVD i dopiero wtedy wysnucie wniosków, który z nich gra najlepiej. A myślę, że nikt z tego forum nie widział wszystkich tych trzech TV w akcji
* Inne gniazda z boku obudowy: A/V / słuchawkowe "jack" 3,5mm
* Pilot 6w1 [TV/DVD/VCR/SAT/Hi-Fi/AUX]
* Zintegrowany stolik
* Kolor srebrno-czarny
dane techniczne dla THOMSON 32 WB 842S
Dane ogólne
Dostępna kolorystyka czarny, srebrny
Pobór mocy ( W ) 125W/1,5W
Waga ( kg ) -
Wymiary ( S x W x G w mm ) 933x1014x586
Funkcje użytkowe telewizora
100 Hz T
Liczba programów 99+4
Liczba tunerów 2
OSD po Polsku T
Pamięć stron TEXT 1500
System dźwięku mono / stereo A2 / NICAM N/T/T
System kolory PAL / SECAM / NTSC T/T/T
TEXT T
Włącznik / wyłącznik czasowy T/T
Rodzaj ekranu
Kineskop 16:9 T
Przekątna ekranu w calach / cm 32
Łącza
Ilość wejść / wyjść euro 3 / 3
Stereofoniczne wyjście fonii T
Wejście RGB / SVHS T/N
Wejście wizji / fonii na przedniej ściance 1/2
Wyjście na słuchawki 3,5 mm
# PHILIPS 32PW9520
# Technologia Pixel Plus 2
# Filtr grzebieniowy 3D
# Digital Natural Motion
# Digital Crystal Clear
# Active Control
# Układ Digital Scan
# Układ poprawy obróbki kolorów (CTI)
# Dekoder Virtual Dolby, moc muzyczna 40 W
# Cyfrowy procesor dźwięku
# 6 formatów obrazu / Zoom
# Teletekst z pamięcią 1200 stron
# Graficzne menu użytkownika typu Compass
# Magistrala NextTViewLink
# 2 gniazda SCART, boczne gniazda A/V, wyj. audio
# Pilot TV/VCR/DVD/DVDR/SAT/TUNER/CD
LOEWE
Category Widescreen Television Brand Loewe
Screen size 32 '' Frequency 100 Hertz
Screen type Flat screen Additional decoders Without additional decoder
Tuner type PAL , SECAM Audio type Nicam Digital Stereo
Number of speakers 2 Total speaker power 50 Watts
Text services Fastext , Videotext , Toptext Picture function Without PIP
Second audio programming Without SAP AV Input/Output SCART x 2
Auto tuning With auto tuner Sleep timer With sleep timer
Parental control With parental control Other features Stand/Cabinet
Product colour Silver Height 59.5 cm
Depth 55.5 cm Width 80.5 cm
Weight 52.5 kg Service & support 3 years guarantee
Z tego wszystkiego wybrałbym thompsona...
Pozdrawiam
Bo dla mnie najważniejsza jest jakość po podłączeniu dekodera cyfry, oraz jakość komputerowych Divixów i w przyszłości DVD. Podłączenie anteny naziemnej mnie kompletnie nie interesuje, co byście mi doradzili?? Szczerze pisząc podoba mi sie ten Loewe ale nie widziałem go w akcji. Czy ktoś może coś napisaćna temat jakości obrazu w tym tv?? Ktoś go może ma, lub widział w akcji??
@Dru79 jak kolega @kalle2222 napisał :...ale nie widziałem go w akcji...a thomsona -tak...i dlatego jesli mogłbym cos zaproponowac to .... coś co widziałem ... a nie coś co jest tylko opisane...
Wracając do "mojego problemu" ... Przegladałem Pudełka do 1500 i wiekszośc wystawianych telewizorków jest zle ustawiona ... posiadają wady geometri (mowie oczywiscie o 29 calowych płaskich i płaskopodobnych nie panoramicznych) i najlepiej wypadają trzy firmy LG, Thomson i Thosiba. Modele rozne ale zawsze te trzy firmy miały najlepszy obraz wedlug mnie. Nadal nie moge sie zdecydować...
Mowiąc o obrazie.. telewizory porownywałem pod katem skaczacych lini...pixelozy, geometri i oczywiscie sam wszystkie ustawiałem na ten sam kanał (viva) i takie same ustawienia w menu obraz (na 45%).
Pd uwage brałem rownież energooszczedność, ergonomie i dzwiek...ale to w mniejszym stopniu.
Jezeli mozna jakos tv sprawdzić w sklepie przed zakupem lub macie na to jakiś sposób to napiszcie prosze.
Mam pytanie do wlascicieli telewizorow Sharp, slyszalem ze to g......., ja mam juz 5 lat i zadnych problemow, czy chodzi o ich awaryjnosc czy parametry?
zastanawiam sie nad zmiana na kolejnego sharpa
Witam, calkiem niedawno zmienilem telewizor CRT 21" i kupilem wtedy Panasonica TX-21PZ1P... teraz natomiast moj ojciec zapragnal zmiany telewizora;) - narazie wstepne przymiarki... Interesuje go jakis LCD 32" - w zwiazku z tym standardowe pytanie co polecicie? Powinien obslugiwac oczywiscie analogowke, cyfrowke ale takze miec mozliwosc odbioru HDTV... Cena do 7tys. Co powiecie nt. Loewe Concept?
włączyłem dzisiaj LOEWE MODUS`a, którego zakupiłem i normalnie od razu się w nim zakochałem - obraz cudo nawet z kablówki, nie mówiąc już o DVD, na których obraz jest normalnie żyleta, ekstra kolory, kontrast i ostrość. Oczywiście dostępne jest mnóstwo ustawień i PIP . Kończę bo wracam do oglądania
a ja kupiłem za 700 zl Sharpa 32 '' 81 GF-66 E
od gościa ,który to sprowadza z Niemiec
patrzę nań od 2 godzin i na razie nie mam sie do czego przyczepić/grzesiek,miałeś chyba pecha/
ten model jest całkiem wypasiony -digital scan ,subwoofer,niesamowity dźwięk,żadnych wad geometrycznych:D
tylko nie ma polskiego menu i boję sie troszkę na razie za mocno nim targać
czy ktoś wie, skąd zdobyć do niego INSTRUKCJĘ OBSŁUGI po niemiecku czy angielsku
na razie nie mogę znaleźć
ten model ma kilka lat, jak kogoś interesuja szczegóły techniczne,to..
http://www.sharp.de/php/td.php?par=26_45_no_56
uznałem ,że na coś lepszego z HDTV ,to mogę jeszcze z rok poczekać aż ceny znormalnieją i oferta HD będzie lepsza
pozdrawiam
tu mała fotka -jaki ma obraz
Dru, myslisz że ten Aventos 3781 będzie lepszy od Thomsona 642s? Bo do wyboru zostały mi właśnie te dwa modele ale kompletnie nie wiem co wybrać, najgorsze że tego Loewe nigdzie nie można obejrzeć. Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można obejrzećtv tej marki??
no nie wiem co mam Ci napisać, ja już miałem dość myślenia i czekania na wypowiedzi innych i się zdecydowałem. Według mnie jeśli kupisz tego AVENTOS`a to nie będziesz na pewno żałował. Ja teraz kiedy porównuję obraz z mojego LOEWE i z tego Thomsona 642, którego widziałem w EURO z ręką na sercu przyznaję, że ten mój MODUS ma o wiele lepszy obraz, przede wszystkim ostrzejszy i nie rozmazany jak na tamtym Thomsonie. Ale oczywiście mogła to być wina sygnału w sklepie oraz wprowadzonuch ustawień. Porównuję to co teraz mam i co widziałem wtedy.
jedno jest pewne - JVC 32X5 (przekonałem się na własnej skórze) jest przereklamowany, nie jest to zły telewizor, ale daleko mu do spełnienia oczekiwań na miare opisywaną na polskich forach
LOCOLOCO=kiki
każdy wie, tylko zwróćcie uwagę ,że to jest fachman, który w swoimi sklepie ma podobno każdy dostepny sygnał, wie jak odbiornik ustawić i stąd ma dobry odbiór
każdy z nas na ogół w sklepie nie był w stanie obejrzeć tego tv z dobrym sygnałem:cry:
chyba trzeba nam więcej pokory
kalle222, ja bawię sie Thomem 842 od dwóch tygodni (kupiłem go w MM przy Al. Krakowskiej za 2999pln) i muszę Ci powiedzieć, że jest super... właściwie, to moje wrażenia są podobne do dru nt jego Loewe...
niektóre kanały TV u mnie mają b.dobry sygnał i obraz jest super, z DVD obraz żyleta i żaden LCD za 5 tys. mu nie podkoczy
a jeśli chodzi o brzmienie, to po prostu bajka... ja lubię ciche "mruczenie" subwoofera i w 842 właśnie to mam jedyne do czego mogę się przyczepić to półki... jak pisałem już wcześniej na forum, górna nadaje się praktycznie do wstawienia magnetowidu itp. więc jeśli ktoś ma "wypasione" kino domowe to może mieć mały kłopot... pozostaje tylko dolna półka o wolnej przestrzeni ok. 18cm czyli sprzęty mogą być stawiane tylko obok siebie...
reszta bez zastrzeżeń... bardzo przyjemna i łatwa obsługa, czytelne menu
Zastanawiam się nad kupnem telewizora SAMSUNG Slim CW-29Z306V.
Dokładnie ten model: http://www.samsung.com/pl/products/television/slimtv/cw_29z306v.asp.
Czy cena w/g Allegro 1 705 PLN jest "dobrą"?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72983594.
Pytania:
1. Czy technologia Slim nie jest (w/g mnie TAK) kompromisem?
2. O co chodzi: "Technologia Basic 100 Hz (Natural Scan)" - czy jest to pełne odświeżanie 100 Hz czy też jakiś wynalazek?
3. Czy potrzebny jest dekoder "Stereo z Virtual Dolby" do podłaczenie poprzez złacze SCART do wzmacniacza kina domowego?
Mnie też interesuje ten Samsung. Całkiem ciekawie wygląda, tyle że trochę mało informacji o nim.
Może ktoś bardziej obeznany się wypowiedzieć na temat tego modelu?
szczerze mówiąc ja też przymierzałem się do Samsunga, tylko 308, ale jak poczytałem sobie o nich, to uznałem, że nie warto ryzykować, chociaż design i pierwsze wrażenie jest naprawdę super!
macie namiary gdzieś w sklepie niedaleko Małopolski na thomsona 32WB842S w cenie do 3000 zł lub gdziekolwiek indziej bo w necie też jest nieosiągalny może gdzieś u Was w MM?
Locco well kiki nie będzie ich miał taką mam od niego informacje.
jareko
Były w katowicach w cenie 4000zł (!!!)ale już nie ma
ja też go szukam w dobrej cenie ale nigdzie niema,i chyba zdecyduję sie na coś innego.Może masz namiary na jakiś dobry tv to daj znać(wKrakowie lub w necie)
GG:7105873
Dodano po 55 [minuty]:
A MOŻE KTOŚ MA MOZLIWOŚCI SPROWADZENIA TV Z NIEMIEC?
WITAM
DLA PORÓWNANIA CIEKAWSZE CENY TELEWIZORÓW W ZAGRANICZNYCH SKLEPACH INTERNETOWYCH:
PANASONIC32PX20-580EURO
JVC32P40-780EURO
JVC32P37-380FUNTÓW
CZY KYOŚ KUPOWAŁ W ZAGRANICZNYM SKLEPIE INTERNETOWYM,ALBO WIE JAK TAKICH ZAKUPÓW DOKONYWAĆ LUB MA CIEKAWY LINK?
Dodano po 45 [minuty]:
P.S.
ODWROTNY PRZYKŁAD:SONY32FQ70-1000EURO
WPOLSCE-2200ZŁ[code]
Nie używaj dużych liter. [h]