anthony5 wrote:apple_bee![]()
PS. B29 - napisz jak u Ciebie, czy kupiłeś
Przepraszam, że odpowiadam tak późno, ale byłem na urlopie. Wczoraj po południu podjechałem do Media Markt i RTV Euro AGD, aby obadać te oznaczenia. Rzeczywiście te same modele mogą mieć różne agregaty. Znalazłem nawet fajnego Syriusa, ale cena nie do przyjęcia, bo 499zł. Ten sam model można dostać już za 360zł, więc wolałbym już kupić w "ciemno" oszczędzając ponad 100zł.
Koniec końców niczego nie kupiłem. Udało mi się za to porównać Syriusa i Jupitera w akcji. Głośność ciężko mi było ocenić w sklepie, ale Syrius wydaje się być nieco cichszy. Moc ssania taka sama i równie duża, na pewno wystarczy do sprzątania mieszkania/domu. Syrius jest bardzo poręczny, zwrotny, lekki i mały. Jupiter pod tym względem wypada dużo gorzej. Regulacja mocy ssania w Syriusie jest w porządku. Suwak użyty w Jupiterze sprawia wrażenie dość delikatnego. Nie udało mi się niestety przetestować tego pilota w rączce Syriusa.
Podsumowując raczej zdecyduje się na Syriusa pomimo tego, że jest rzekomo bardziej awaryjny. W końcu dają na niego 4 lata gwarancji.