Poprzednie posty.
Witam wszystkich !!
Proszę o pomoc przy wyborze odkurzacza. Dotychczas używałem Zelmera Cobra 2000, kupiony około 5 lat temu ...pewnie służyłby dalej ale w zeszłym roku zaliczył całkiem spory remont, w trakcie którego nie był oszczędzany. Teraz coś w nim buczy ale mimo to działa. Pomysłałem , że nawet buczący swietnie sprawdzi się w garażu - a do domu chciałbym coś ciut lepszego.
Sprawdzałem w ceneo i skąpcu opinie o popularnych odkurzaczach, zainteresowały mnie poniższe modele:
Zelmer syrius, solaris (może być twix) - oglądałem je w sklepie nawet mi się podobają, na minus tutaj przemawia słabe wykonanie (plastyki, kółka jakoś słabo zamocowane)
Samsung SC8571 - nie widziałem na żywo - na zdjęciu to urządzenie mi się podoba no i masa osób chwali sobie je po zakupie. Odkurzacz cyklonowy - bez worków. Na minus cena ok. 600 zł
Philips FC 9160 - również "widziałem" go tylko w internecie - prezentuje się całkiem nieźle i ma dobre opinie (cena 550 zł)
rozważam również jakiś najtańszy model MIELE ale tu zniechęcają mnie ceny i nie mam pewności czy powiedzmy najtańsze MIELE będzie lepsze od dajmy na to zelmera 5500 , który jest dość wysokim modelem u Zelmera.
sprawdziłem również ofertę dysona, tu podobna sytuacja jak przy miele ...tyle, że jeszcze wyższa cena.
Jeśli jest na rynku jeszcze cosik godnego polecenia proszę o sugestie.
Kosiarz
...jak to już ktoś wspomniał wyrosłeś w tym topiku na "odkurzaczowego guru". Proszę o radę
Napisz również jak się sprawia połączenie cyklon-worek w twoim odkurzaczu. Na ogół bywa tak, że w urządzeniach multi-funkcyjnych czy też jak w tym przypadku funkcja jedna a dwa sposoby jej realizacji ...zawsze idzie się na jakieś kompromisy. Upycha się dwie technologie ale działające nieco gorzej niz byśmy mieli do czynienia z dwoma osobnymi urz. wyposażonymi jedno w cyklon drugie w worek.
Wyobrażam sobie to tak: worek ...używam na co dzień do odkurzania; cyklon - gdy tak jak ostatnio zdarzyło mi się rozbić cukiernicę - do wyzbierania cukru ...by nie zapełniać worka.
Czy taka filozofia używania tego odkurzacza by się sprawdziła??
Mam nadzieję, że ten topic żyje bo strasznie się rozpisałem i mam nadzieję, że znajdę tu pomoc.
Witam wszystkich !!
Proszę o pomoc przy wyborze odkurzacza. Dotychczas używałem Zelmera Cobra 2000, kupiony około 5 lat temu ...pewnie służyłby dalej ale w zeszłym roku zaliczył całkiem spory remont, w trakcie którego nie był oszczędzany. Teraz coś w nim buczy ale mimo to działa. Pomysłałem , że nawet buczący swietnie sprawdzi się w garażu - a do domu chciałbym coś ciut lepszego.
Sprawdzałem w ceneo i skąpcu opinie o popularnych odkurzaczach, zainteresowały mnie poniższe modele:

Jeśli jest na rynku jeszcze cosik godnego polecenia proszę o sugestie.
Kosiarz

Napisz również jak się sprawia połączenie cyklon-worek w twoim odkurzaczu. Na ogół bywa tak, że w urządzeniach multi-funkcyjnych czy też jak w tym przypadku funkcja jedna a dwa sposoby jej realizacji ...zawsze idzie się na jakieś kompromisy. Upycha się dwie technologie ale działające nieco gorzej niz byśmy mieli do czynienia z dwoma osobnymi urz. wyposażonymi jedno w cyklon drugie w worek.
Wyobrażam sobie to tak: worek ...używam na co dzień do odkurzania; cyklon - gdy tak jak ostatnio zdarzyło mi się rozbić cukiernicę - do wyzbierania cukru ...by nie zapełniać worka.
Czy taka filozofia używania tego odkurzacza by się sprawdziła??
Mam nadzieję, że ten topic żyje bo strasznie się rozpisałem i mam nadzieję, że znajdę tu pomoc.