Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

diora mds 442 rolka dociskowa

srt 24 Apr 2016 21:35 1647 3
    srt
    Level 6  
    Jak założyć rolkę dociskową do magnetofonu diora MDS 442 ? Po zamontowaniu jej nie dotyka kabestan i rolka nie kręci się.Rolka jest z magnetofonu diora MDS 442 wersja żółta,ten do którego chcę zamontować rolkę to wersja czerwona. Lecz po zamontowaniu rolki lekko dociskam ją do kabestan i kręci się,a jak puszczę to nie kręci się.Rolka jest w idealnym stanie,poprzednia ruszała się podczas odtwarzania,dlatego zamierzam ją wymienić.Na dodatek zauważyłem ,że koło które napędza kabestanu lekko się rusza na boki. :cry: Ma ktoś pomysł jak to zrobić,pomiędzy ramieniem co powinno się znajdować?Była tam sprężyna i taka mała podkładka brązowa nałożona między sprężynkę a ramię.Jak zamontuje poprawnie sprężynę to rolka nie dotyka kabestanu brakuje tak z 0,5 mm a jak wezmę zdejmę sprężynę,to rolka rusza się swobodnie i można wtedy zbliżyć ją do kabestanu,ale jak puszczę,to wraca zpowrotem do nieprawidłowej pozycji.
    000andrzej
    Level 37  
    srt wrote:
    Na dodatek zauważyłem ,że koło które napędza kabestanu lekko się rusza na boki. :cry:

I tu bym się zastanowił, czy nie ma zużytych łożysk. Co do odstępu - sprawdź, czy dobrze założyłeś i czy docisku nie blokuje Ci Pauza.
    srt
    Level 6  
    Po założeniu rolki dźwięk muli spowalnia rolka porusza się prosto.NIe dałem sprężynki

Dodano po 1 [minuty]:

jeśli chodzi o pauze to nie działa ona.Po nasiśnięciu magnetofon zachowuje się jakbym nacisnął stop