Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Win10 - nie działa Menu Start i Centrum Zabezpieczeń

magnos92 25 Kwi 2016 15:24 627 2
  • #1 25 Kwi 2016 15:24
    magnos92
    Poziom 4  

    Witam,
    parę dni temu mój komputer został zawirusowany, w teorii pozbyłem się już wirusa, ale ślady po min pozostały.

    1. Nie działa Menu Start, Wyszukiwanie i Centrum Akcji, próbowałem tych sposobów http://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/fo...k/4641dffd-90d0-4613-b4e1-f75f6f66b5d8?auth=1 ale nie pomogło, dodam tylko że minimalizowanie i pasek narzędzi działa normalnie.

    2. Nie mogę włączyć usług Centrum Zabezpieczeń, ani gdy robię to przez Panel Sterowania, a w Usługach Lokalnych gdy próbuję włączyć Centrum Zabezpieczeń wyskakuje komunikat: "Błąd 1075: Usługa zależności nie istnieje lub została oznaczona do usunięcia". Wujek google podpowiedział żebym stworzył plik FIX.REG ale to też nie pomogło

    0 2
  • #2 25 Kwi 2016 17:03
    krzychupar
    Poziom 40  

    Odinstaluj Update for PriceFountain, po za tym logi czyste infekcji nie widzę. Ten Fix.reg to jaki stworzyłeś mógłbyś to przybliżyć.

    0
  • #3 25 Kwi 2016 20:25
    magnos92
    Poziom 4  

    Znalazłem na jakimś forum żeby utworzyć plik tekstowy i wkleić tam jakąś zawartość, teraz nie jestem w stanie napisać co tam było i następnie miałem go zapisać pod postacią FIX.REG. Już próbowałem chyba wszystkiego, a nie chcę formatować komputera.

    EDIT
    Przywróciłem system do stanu sprzed aktualizacji krytycznej i pomogło wszystko działa, temat do zamknięcia.

    Scaliłem. RADU23
    Win10 - nie działa Menu Start i Centrum Zabezpieczeń

    0