Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Terra Vari jikov - Brak reakcji na linkę gazu nie wchodzi w wysokie obroty

mar230 25 Apr 2016 20:20 6696 8
    mar230
    Level 13  
    Witam po 8 letniej przerwie uruchomiłem traktorek wszystko było ok działało jak trzeba zostawiłem go na tydzień czasu aż będzie potrzeby po uruchomieniu okazało się ze przy dodawaniu poprzez linkę gazu obroty nie wzrastają. Przy gaźniku jest taka druga dźwigienka podpięta pręcikiem do (chyba się to nazywa) regulator obrotów i ruszając tą dźwigienką silnik ma pełen zakres obrotowy. Jaki może być powód takich objawów.

Dodaję zdjęcie gaźnika z opisem.
    marcinczarny85
    Level 10  
    Witam kolegę. Mam ten sam problem za 2dni przyjdzie mi nowy gaźnik to dam znać czy jest poprawa u mnie w starym gaźniku są spore luzy na osi przepustnicy więc podejrzewam że to przez to.
    mirkosef
    Level 1  
    Mam ten sam problem . Gaznik nowy ale chyba brakuje jakiejś sprężyny. Może kolega rozwiązał ten problem i mi pomoże.
    marcinczarny85
    Level 10  
    Żółty kabel zwarty z czerwonym (zapłon) rozłączenie ich gasi silnik. Może ssanie jest włączone dlatego nie wchodzi na obroty. Ustaw tą dźwignie że sprężyną na 3 położenie.
    anon6998
    Level 1  
    Witam, sorry za offtop ale mam problem. Traktorek nie wkręca się po dodaniu gazu linka, natomiast kiedy dopchne przepustnice regulacji obrotów palcem to ma pełen zakres obrotów, dodatkowo jak dodaje gazu za pomocą linki i nie wchodzi na obroty, ta przepustnica która jest za pomocą cięgna sprzężona z regulatorem obrotów zamyka się i otwiera (jakby drży) dokładnie tak jakby nie trzymała sprężyna, czy macie jakieś rozwiązanie?
    Dawidas55
    Level 1  
    Witam wszystkich.
    Czy problem odnośnie braku reakcji na gaz został rozwiązany? Mam od jakiegoś czasu to samo i już nie wiem co robić. Może jakieś nowe sugestie???
    Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc.