ninjafan napisał: witam - piszę znowu - bo chcę pomóc, przyczyną takich zwisów może być sama kość(i) pamięci RAM - spróbuj wymienić pamięć na inną - jeżeli to nie pomoże - to jeszcze powiem tak - nie trać nigdy dużo pieniędzy - na wymianę płyty głównej ! (800zł - to dzisiaj dużo pieniędzy

) Oddaj sprzęt do serwisu w Bydgoszczy (to nie jest jakaś reklama - tylko rekomendacja z mojej strony - oni znają się na rzeczy - mają naprawdę niskie ceny - ekspertyza/diagnoza kosztuje 0 zł, potrafią naprawić laptopa nawet po "powodzi" itd. - polecam - to jest @ do serwisanta: SLONIK77(_at_)interia.pl - napisz jaki masz problem) jeżeli to nie pomoże - to ostatecznie będziesz musiał zakupić nową płytę główną - ale i tu radzę zachować rozwagę - możesz skorzystać z allegro i tam za małą kasę kupić działającą w 100% płytę za mniejsze pieniądze. Pozdrawiam
Jeśli chodzi o RAM to kurde też sprawdzałem. Same kości są OK bo są nowe.Moze problem tkwi w samych bankach do RAMU?
Napiszę jak radziłeś - do tego serwisanta.
Dodano po 7 [minuty]: Aha jeszcze mi się coś przypomniało.
"Same zwisy np. w BIOSIE spowodowane (tak mi mówił serwisant z KAREN NOTEBOOK) wadą gniazda SOCKET procesora charakteryzują się ciągłym zawieszaniem komputera po kilku sekundach pracy"
u mnie jest trochę inaczej bo komp czasami się uruchomi poprawnie, sprawdzi urządzenia, zabotuje z płyty, wczyta MBR->LILLO i wszystkie pliki startowe.
Wejdzie do systemu i...
koniec
Nie ma więc określonego czasu poprawnej pracy komputera (tak jak mówił ten pseudo serwisant).
Nie wiem jednak czy jego słowa są choć trochę wiarygodne ;(