Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Projektowanie instalacji elektrycznych AutoCad.

marekp1357 26 Apr 2016 20:16 1386 2
Computer Controls
    marekp1357
    Level 2  
    Dzień dobry.
    Chciałbym podkreślić, że to mój pierwszy post na forum. Studiuję elektrotechnikę na wydziale elektrycznym. Moje pierwsze kroki z AutoCadem wyglądały tak, że poprostu pobrałem program a następnie kurs dla początkujących. W przyszłości bardzo chciałbym zacząć swoją karierę jako asystent projektanta instalacji elektrycznych. Może ktoś mi doradzi i napisze jak zaczynał swoją karierę w podobnej dziedzinie i podpowie jak mam się do tego zabrać? Jakaś literatura odnośnie prawa budowlanego?
    Z góry dziękuję wszystkim za pomoc
  • Computer Controls
    klimek476
    Level 9  
    Książka - Poradnik Projektanta Elektryka - Julian Wiatr

czytaj normy budowlane, skontaktuj sie z jakims biurem projektowym ze potrzebujesz praktyki, nie poddawaj sie a dasz rade im wczesniej zaczniesz tym szybciej osiagniesz zamierzony poziom.

I najwazniejsze - nie ludz sie ze uczelnia cie nauczy czegos praktycznego, ona ci jedynie pokaze dluuuuga droge pod gore, ty musisz sam tam dojsc na wlasna reke - nie czekaj, badz zawsze do przodu, szukaj nowych zrodel wiedzy i okazji do zdobycia doswiadczenia
    marekp1357
    Level 2  
    Bardzo dziękuje za odpowiedz i wszelkie podpowiedzi ;) wiem, że jeszcze długa droga przede mną ale mam nadzieję, że kiedyś osiągnę swój cel. Jeszcze raz dziękuję za Twoje wskazówki.
    Pozdrawiam