Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Passat B7 2011 - Brak świateł stopu w przyczepie

Arczibreslau 27 Kwi 2016 21:11 624 2
  • #1 27 Kwi 2016 21:11
    Arczibreslau
    Poziom 1  

    Witam wszystkich na forum. Mam pewien problem. Otóż od jakiegoś czasu zdarza mi się sporadycznie montować haki holownicze. Wszystko zazwyczaj jest ok. Zakładałem wiązki z modułem oraz bez zarówno 7 pin jak i 13 pin i do tej pory wszystko było ok. Haki holownicze oraz moduły wraz z wiązkami dostarcza firma steinhoff. Problem polega na tym iż światło pozycyjne oraz stop jest zrealizowane na jednym kablu (lampy w samochodzie to ledy). Pozycja około 4 volty i stop 12 volt. W takim przypadku kabel pozycyjny oraz kabel światła stop z wiązki prowadzącej od modułu haka podpinam pod jeden kabel i wszystko śmiga ale w tym przypadku jest inaczej. Kiedy światła pozycyjne w samochodzie są wyłączone i nacisnę na stop zapalają sie światła pozycyjne w przyczepie natomiast kiedy pozycyjne w samochodzie są włączone zapalają się również pozycyjne w przyczepie ale stopu nie ma wcale. Miałem dzisiaj taki sam przypadek w Lanci Delta również na ledach. Moduł oświetlenia przyczepy jest programowalny lecz na ani jednym z 7- miu programów światła nie działają prawidłowo. Moduł powinien odseparować od siebie obydwa sygnały na jednym kablu tak aby światła w przyczepie działały prawidłowo lecz tak sie nie dzieje. Podłaczałem już w na jednym kablu pozycję i stop w innych samochodach również na ledach i wszystko było ok a tu nic nie pomaga. Może jest na forum ktoś mądry kto zna przyczyne tego problemu? Wszystkie inne światła pracują prawidłowo a tu jest problem . Passat jest z 2011 roku a Lancia chyba z 2010. Co mam zrobić w takiej sytuacji.

  • #2 27 Kwi 2016 22:35
    momik12
    Poziom 31  

    Witam.
    Nie znam sprzętu który montujesz ale jesli podłączasz moduł tylko pod instalacje lamp , to w nim jest problem.

  • #3 29 Kwi 2016 21:14
    jurekk55
    Poziom 34  

    Arczibreslau napisał:
    Co mam zrobić w takiej sytuacji.


    Poprosić dostawcę modułów o rozszerzenie opcji albo zaopatrzyć się oryginalny moduł przyczepy do danej marki

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo